Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Zpěvák David Gray je mimořádně plodný

  16:29aktualizováno  16:29
Britský zpěvák David Gray vydal od roku 1993 šest alb. Polovinu z nich ovšem stihl zveřejnit za loňský a letošní rok. Jsou to White Ladder, The EP's 92-94 a Lost Songs. Při letošním udílení cen Brit Awards byl Gray nominován na nejlepšího britského zpěváka roku a v kategorii nejlepší britské album roku.

David Gray se narodil roku 1970 v Manchesteru. Když mu bylo devět, rodina se odstěhovala do Walesu. Gray však později rodný dům opustil kvůli studiím na univerzitě v Liverpoolu. Začal hrát v punkových kapelách, později experimentoval s poetičtější formou psaní. Aby se přiblížil hudebnímu byznysu, odstěhoval se do Londýna. Debutoval roku 1993 albem A Cetury Ends.

Diskografie

A Century Ends 1993
Flesh 1994
Sell, Sell, Sell 1996
White Ladder 2000
The EP's 92-94 2001
Lost Songs 2001

Britský zpěvák David Gray.

Britský zpěvák David Gray.

Britský zpěvák David Gray.

Britský zpěvák David Gray.

Autor:



Nejčtenější

Film s Johnnym Deppem Město lží byl stažen měsíc před premiérou

Johnny Depp s kapelou Hollywood Vampires na pražském Letišti Letňany, 13....

Premiéra filmu Město lží, v němž se mají v hlavních rolích představit Johnny Depp a Forest Whitaker, byla měsíc před...

Spisovatelé napadli koncert Karla Gotta v Lipsku. Přitom žádný nebude

Karel Gott v pražské O2 areně 12. června 2018

Část Asociace spisovatelů se rozhodla napadnout říjnové vystoupení Karla Gotta v rámci Roku české kultury v Lipsku. Z...



GLOSA: Brutal Assault opět dokázal, že patří k evropské špičce

Záběr z festivalu Brutal Assault 2018

Kolem 19 tisíc lidí dorazilo do areálu pevnosti Josefov v Jaroměři na letošní ročník festivalu Brutal Assault. A...

GLOSA: Hutka poslal na Zemana smrtku. To už není protestsong, ale nevkus

Jaroslav Hutka (Open Air Music Festival Trutnov 2012)

„Miloš je zhroucený a oči v sloup, z cigaret zvedá se štiplavý čoud, zubatá už na Hrad chvátá,“ zpívá se v novince...

Poslední role. Robert Redford oznámil, že chce skončit s hraním

Robert Redford (Benátky, 1. září 2017)

Oscarový herec a režisér Robert Redford ohlásil konec kariéry. Pro Deadline potvrdil svá slova z rozhovoru v časopisu...

Další z rubriky

GLOSA: Brutal Assault opět dokázal, že patří k evropské špičce

Záběr z festivalu Brutal Assault 2018

Kolem 19 tisíc lidí dorazilo do areálu pevnosti Josefov v Jaroměři na letošní ročník festivalu Brutal Assault. A...

KOMENTÁŘ: Létofest byl zábavný. Jen občas až příliš připomínal pouť

Kabáti ukázali, proč jsou v Česku jednou z nejlepších kapel.

Loni se putovní Létofesty konaly jako jednodenní festivaly s kapelou Wanastowi Vjecy coby headlinerem. Letos pořadatelé...

RECENZE: Rottrová, Ruml, texty snů. O slovo se hlásí kapela Nedivoč

Marie Rottrová na festivalu Benátská! s Impulsem 2018

Herec, bavič a hudebník Jiří Krhut známý například z Kabaretu BO! Jaromíra Nohavici vydal se svou kapelou Nedivoč desku...

HUBNUTÍ: Dvojnásobná maminka zhubla 20 kilogramů
HUBNUTÍ: Dvojnásobná maminka zhubla 20 kilogramů

Maminka pod přezdívkou Adenka84 dokazuje, že opravdu lze omládnout! Během pár měsíců zhubla dvacet kilogramů – se dvěma dětmi, při návratu do práce a potížích se štítnou žlázou.

Najdete na iDNES.cz