Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Oldfieldovo album je opět interaktivní

  12:22aktualizováno  12:22
Devětačtyřicetiletý Mike Oldfield se na hudební scéně pohybuje už zhruba 30 let. Nyní po dvouleté odmlce přichází s albem Tres Lunas, které vzniklo během dlouhého pobytu na Ibize. Nosič obsahuje 14 nových skladeb a vychází společně s interaktivním CD-ROMEM nazvaným MusicVR-3D Interactive PC Game, na kterém najdeme počítačovou hru.

Soutěžit o album Tres Lunas můžete ZDE


Michael Gordon Oldfield se narodil 15. května 1953. Své první album natočil už v patnácti letech, v necelých dvaceti vydal slavné album Tubular Bells, které se stalo jednou z nejprodávanějších desek v historii populární hudby. K dnešnímu dni prodal Oldfield asi 16 milionů nosičů a stal se jedním z nejrespektovanějších hudebníků na světě.

Mike Oldfield
Tres Lunas

1 Misty
2 No Mans Land
3 Return To The Origin
4 Landfall
5 Viper
6 Turtle Island
7 To Be Free
8 Firefly
9 Tres Lunas
10 Daydream
11 Thou Art In Heaven
12 Sirius
13 No Mans Land
14 To Be Free
Oldfield vždy tíhnul k novým směrům a novým technologiím. V 70. letech prodělával období inovací, hledal nové cesty moderní hudební tvorby. V této době vydal alba Hergest Ridge, Ommadawn a Incantations, desky, které měly svůj vlastní oldfieldovský styl. Jeho alba jsou v obchodech s hudebními nosiči střídavě zařazována do regálů s popem, rockem, elektronickou hudbou i new age.

V 80. letech se jeho vokální skladby Five Miles Out, Family Man či To France vyšplhaly na špičky hudebních žebříčků. Nová Oldfieldova profesionální vlna přišla na počátku 90. let společně s albem Tubular Bells II a nezapomenutelným koncertem v edinburském zámku ve Skotsku. Koncert je dodnes považován za nejbrilantnější show mezi britskými hudebníky.

Roku 1994 Oldfield vydal album The Songs Of Distant Earth, které bylo inspirováno pracemi Arthura C. Clarka, jednalo se o první desku, která obsahovala interaktivní CD-ROM s počítačovou hrou.

Exkluzivní rozhovor s Mikem Oldfieldem pro MF DNES čtěte ZDE.

V průběhu 90. let vydal hudebník několik dalších alb. Nyní, po dvouleté pauze přichází albem Tres Lunas. Interaktivní CD-ROM MusicVR-3D Interactive PC Game, který doplňuje hudební tvorbu, je podle tvůrce hrou plnou "relaxačního cestování bez násilí, hudby, delfínů, koček, želv a pavouků." Cílem hry je na cestě posbírat 7 zlatých prstenů.

V červenci 1999 vystoupil Oldfield v pražské Paegas Areně.

Diskografie Mika Oldfielda

TUBULAR BELLS (1973)
HERGEST RIDGE (1974)
OMMADAWN (1975)
INCANTATIONS (1978)
EXPOSED  (1979)
PLATINUM (1979)
Qe2 (1980)
FIVE MILES OUT (1982)
CRISES (1983)
DISCOVERY (1984)
KILLING FIELDS (1984)
ISLANDS (1987)
EARTH MOVING (1989)
AMAROK (1990)
HEAVENS OPEN (1991)
TUBULAR BELLS II (1992)
SONGS FROM DISTANT EARTH (1994)
VOYAGER (1996)
TUBULAR BELLS III (1998)
GUITARS (1999)
MILLENNIUM BELL (1999)
TRES LUNAS (2002)

Mike Oldfield při koncertu

Mike Oldfield

Mike Oldfield

Mike Oldfield

Obal alba Tres Lunas Mika Oldfielda.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Kapela Mirai
Na debutovou desku Mirai se vešla láska, bezstarostnost i pomíjivost

Kapela Mirai vydává v pátek svou debutovou desku Konnichiwa, která se o měsíc zpozdila kvůli tragické události, nečekanému úmrtí manželky bubeníka Šimona...  celý článek

Kapela Inekafe
VIDEO: Slovenští Inekafe se v klipu vydávají na neznámou planetu

Skupina Inekafe letos oslavuje 22 let existence. Při té příležitosti vydává kompilaci největších hitů, připravuje se na prosincové česko-slovenské turné a...  celý článek

Nový šéfdirigent České filharmonie Semjon Byčkov
Dojal mne zármutek hudebníků, říká nový šéf filharmonie Semjon Byčkov

Česká filharmonie má nového šéfdirigenta po zesnulém Jiřím Bělohlávkovi. Stal se jím světoznámý rusko-americký umělec Semjon Byčkov, který dnes podepsal...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.