Diskuse k článku

Erotický hit z Francie se znovuzrodil v češtině

České podoby se dočkalo další zásadní dílo erotického písemnictví 20. století - Příběh O, francouzsky vydaný v roce 1954.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

osvetitel

<><><>
Tak uz jsem si vzpomel jak se ta kniha jmenovala co podle ni v USA byl natocen ten TV serial na pokracovani .Jmenovalo se to "Lace" a zacinalo to v te Svycarske "boarding-school" ve ktere jedna stech tri kamaradek otehotnela a to dite nekam "zasantrocila".Tu hlavni roly te "odhozene"holky hrala ta P.Cates co hrala v te jedne amikama natocene "havlovce" v te "vertigo".Jinak znama z te napodobeniny "modre laguny" "Raj" , kde hrala  jako mlada holka vetsinu filmu naha.
0/0
14.10.2005 7:49

Macchiavelli

Tak bych tipnul
ze Brundi s osvetitelem uz nekde spitaji na erotickem chatu  budiz vam prano
0/0
12.10.2005 14:54

Brundi

Re: Tak bych tipnul
Nespitame, pracujeme. ;-) Tedy alespon ja, co dela osvetitel nevim. :-) Jako jedina soukroma vec, kterou jsem chtela s osvetitelem probrat mimo diskuzi, bylo mozne stahnuti kopie toho filmu. Abych to tu nedomlouvala "nahlas" kvuli zminovanemu "zakonu o kopirovani". ;-) Ale osvetitel zjevne nechtel mimo diskuzi nijak komunikovat. :-)
0/0
12.10.2005 16:32

osvetitel

<><><>
HEHEHE pribeh "O" me take zaujal, presto ze  to video uz je skoro 30let stare!Hlavni hrdinku hrala ta "Corinne Clery" kterou(jako uz starsi) bude spis kazdy asi znat z te jedne "J. Bondovky" jak ji v tom lese roztrhali ty psy co nani postvali zato ze mu neco vyzradila.Knihu jsem necetl ale ten film byl myslim verne nafilmovan a rejpat se v sexu  nato jedine jsou Francouzi opravdu machri obvzlast naty "predehry"!Tady se snima vecinou moc casu nestraci.
0/0
12.10.2005 12:03

Brundi

Re: <><><>
Video? :-O Ani nevim, jestli bych ho po te knize chtela videt. Ne ze bych se bala, ze bude ostre, to ne. Spis bych se bala, ze skutecne to vyzneni bude ciste peckovske, ze ty emocionalni zalezitosti hravni hrdinky a ta jista "moralni" vypoved tam nejde nacpat a tak by to bylo trochu zplostele. Urcite si prectete knihu! ;-)
0/0
12.10.2005 12:14

osvetitel

Re: Re: <><><>
Neboj nato jak je to stare to bylo super!Jeste ted stoho "tvrdnu" kdyz nato kouknu!
0/0
12.10.2005 12:17

Brundi

Re: Re: Re: <><><>
Tak o tom "tvrdnuti" u toho nepochybuju. :-D Spis jestli tam je to, jak to slecna O. prozivala, jak si to vsechno vykladala atp. Z ktereho roku je ten film? A jak se presne jmenuje? Pribeh O. nebo Krasna z Roissy nebo jeste jinak?
0/0
12.10.2005 12:28

osvetitel

Re: Re: Re: Re: <><><>
Ten fim je asi 26 let stary mozna i vice a jmenuje se "pribeh "O"
0/0
12.10.2005 12:32

Brundi

Re: Re: Re: Re: Re: <><><>
Btw. a jak slecnu O. v tom filmu oslovovali? Snad ne taky "slecno O."? :-o Ono je neco jineho to napsat a neco jineho to doslovne zahrat. :-)
0/0
12.10.2005 12:44

osvetitel

Re: Re: Re: Re: Re: Re: <><><>
Celkem nijak!Ona nesmela bez dovoleni mluvit a ti druzi se ji nanic neptali!Ale skrz ten film vede mistama jako monolog
0/0
12.10.2005 12:48

Brundi

Re: Re: Re: Re: Re: <><><>
Asi si to vsichni spravci internetovych filmovych databazi zaradili do kategorie "pecko", protoze to nemuzu nikde najit. :-(
0/0
12.10.2005 12:51

briza

Re: Re: Re: Re: Re: Re: <><><>
http://www.rottentomatoes.com/p/corinne_clery/photos.php
0/0
12.10.2005 17:36

Macchiavelli

To je presne ono!!!!
"moralni"   to je to slovo co mi tu celou dobu schazelo  ted uz je to dokonaly  tezko mohu pri teto prilezitosti nevzpomenou klasiku vsech "moralnich" vypovedi "Justine aneb Prokleti ctnosti"  
0/0
12.10.2005 12:30

Brundi

Re: To je presne ono!!!!
Tak tak. To slovo jsem peclive vybirala! ;-)
0/0
12.10.2005 12:35

osvetitel

Re: To je presne ono!!!!
To jste asi jeste nevideli tan stary film "trest bohu" to byste si teprve posmakli!
0/0
12.10.2005 12:37

Brundi

Re: Re: To je presne ono!!!!
Tak to trosku pribliz, kdyz uz jsme se k tomu dostali. ;-)
0/0
12.10.2005 12:38

osvetitel

Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
To se neda moc popisovat protoze tohle je "rodiny" casopis ale mohu rict pouze ze ten co ji zaridil to "vezeni"mezi tima blaznama,ze ktereho ji jako dostal k sobe domu ji nejdrive vysvetlil ze az sni bude "hotov" ze ho bude poslouchat jako "novorozene!"Vrele doporucuji
0/0
12.10.2005 12:43

Brundi

Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
To zni dobre, pripisuji do sveho filmoveho planu. :-) Ale bezne v pujcovnach se to asi nesezene, ze? A uz vubec ne na jinem mediu nez na videokazete, kterou si nemam na cem pustit. :-(
0/0
12.10.2005 12:47

osvetitel

Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
JJ vedcina techto filmu se dala "kopirovat" s eroticke pujcovny a na DVD to mohou hodit pouze ted ale je tu ten "zakon o kopirovani  
0/0
12.10.2005 12:51

Brundi

Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
A ty mas nejake kopie tehle filmu? ;-)
0/0
12.10.2005 12:54

osvetitel

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
Jeden cas jsem jako pubertak chodil do "pujcovny" a vsechny ty zajimave kopiroval ale pak uz me to nudilo a skoro vsechny jsem bohuzel vyhazel
0/0
12.10.2005 12:58

Brundi

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
Nefunguje ti email osvetitel@hotmail.com? Poslala jsem ti mail a vratil se mi. :-/
0/0
12.10.2005 13:06

osvetitel

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
Nefunguje ten je jen tak na "oko"!
0/0
12.10.2005 13:09

Brundi

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
Teda to je ale paranoia. ;-)
0/0
12.10.2005 13:11

osvetitel

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
Ani ne tak "paranoia "jako nutnost"
0/0
12.10.2005 13:15

Brundi

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
Proc nutnost? Muzes mit prece nejaky fungujici freemail, ktery zrusis v pripade, ze ti na nej zacne chodit prilis spamu. Jak ti mam teda napsat, kdyz to nechci psat sem? :-)
0/0
12.10.2005 13:18

osvetitel

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
0/0
12.10.2005 13:23

osvetitel

Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
Kdyz jsme u toho tak musim jeste zminit ten starsi film o tom "Caligulovi" nebo jak se ten rimskej vladce jmenoval!Hrali v tom ti dva britsti znami herci ale ten film financoval ten porno magazin!Nejlepsi ktereho muzete videt i kdyz mistama velice graficka sprostarna a brutalnost!
0/0
12.10.2005 12:55

Brundi

Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
Jj, ten jsem videla. :-) Zajimave, ale uz trosku jinak kategorie nez ta kniha z clanku. ;-)
0/0
12.10.2005 13:01

osvetitel

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
Jo me se libila ta scena kdy jim zaridil tu "svatbu" stim "prstenem" ale nejdrive si tu pest vymachal v te slehacce nebo co to bylo?! A jak si hral na umirajiciho bylo sranda kdyz ten jeden "prdelko libal" nadnim horekoval ze by dal "bohum svuj zivot za jeho uzdraveni"A on se hned probudil a rekl ze "bohove prijimaji tu jeho obet" a uz ho tahli!
0/0
12.10.2005 13:07

Brundi

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
Moc dobre si to uz nepamatuju, ale na scenu svatebni noci a tu pest s prstenem ano. Ale jaka slehacka ci co? To mi vypadlo. Ale pochybuju, ze by to "dochucoval" zrovna slehackou... Kdo vi, co to bylo... ;-)
0/0
12.10.2005 13:13

osvetitel

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
No prece aby ta jeho pest tam lepe vlezla!Treba to bylo na TV vysrihane!
0/0
12.10.2005 13:16

Brundi

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
Ne ne, nebylo to vystrihane. Jen jsem mela pocit, ze mu moc neslo o to, aby to melo "co nejhladsi" prubeh, tak nechapu... ;-) Spis jestli to nebylo neco specialniho ostrejsiho... Ale nemam nejmensi predstavu, co by to mohlo byt. :-D
0/0
12.10.2005 13:24

osvetitel

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
Kdyz uz jsme utech "romanu" tak jsem cetl neco podobneho na ten spusob te "O" a dokonce stoho udelali v USA film pro TV.Neco o tech tech holkach jak v te svycarske "vzlastni skole" porodila jedna holku a jako mladistva ji musela "odhodit" a nevedelo se ktera to byla stech tri kamaradek!Ste holky se stala nejaka slavna porno herecka ale nezli ktomu doslo, tak prozivala neco na spusob te "O" a pak patrala potom ktera byla ta jeji mama aby se mohla pomstit!
0/0
12.10.2005 13:32

Brundi

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
Tak to jsem necetla. Nazev by to chtelo! ;-) Jinak ani jeden z tech filmu, teda krome Caliguly, jsem nenasla v databazich. :-(
0/0
12.10.2005 13:48

osvetitel

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
Sorry treba si vzpomenu na ten nazev.Vim jen ze tam hrala tu hlavni roly ta holka  dnes uz zena, co hrala v te jedne "Havlove" hre tu skolacku co mu vlezla do postele kdyz ji ozral.
0/0
12.10.2005 13:53

osvetitel

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
Se divim!Tu "O" jeste dneska nabizeji na video na prodej, myslim ze jen v anglictine.To byl normalni film ale ten "trest bohu" byl asi delany jen jako "porno" nevim.
 
 
0/0
12.10.2005 13:57

Brundi

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
Podivam se po tom. :-)
0/0
12.10.2005 16:34

Brundi

Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je presne ono!!!!
Zvlastni, ze tenhle film jsem videla kdysi dokonce na Nove, takhle v sobotu v nocnich hodinach. V dobe kdy jeste neplatil zakon o pornografii v TV, tam davali docela silne filmy. Kdyz dneska vidim rozmazana kolecka vsude, kde se jen objevi neci intimni partie, zacinam se bat, jestli za chvili nebudeme pit pivo z pytliku. :-/
0/0
12.10.2005 13:04

Brundi

Re: To je presne ono!!!!
Jinak pripisuji si tipy do sveho ctenarskeho planu... ;-)
0/0
12.10.2005 12:37

Macchiavelli

Bravo Knapp
clovek, ktery dovede takhle kultivovane okecat sadomasochistickou pornografii, se fakt vykeca ze vseho. A hlavne mlady holky na to neuveritelne letej, ale to uz jsi nejspis zjistil sam  Dik za tahak, tohle nasprtam a pak dam vedet jak jsem uspel
0/0
12.10.2005 8:57

Brundi

Re: Bravo Knapp
Mlady holky ze leti na to, kdyz je budete ohromovat tim, ze jste cetl Krasnou z Roissy? ;-D No, tedy ja jsem to skutecne cetla nekdy ve 12i letech (pujceno nahodou v obecni knihovne ;-)), ale kdyby me tim nekdo zacal nepokryte ohromovat, tak zdrham hooodne rychle... ;-D___Jinak skoda, ze z toho ted delaji velkou literaturu, paperbackove vydani te knizecce velmi sluselo. Dodavalo ji tak trochu chuti zakazaneho ovoce. ;-))
0/0
12.10.2005 10:10

Absolutt

Re: Re: Bravo Knapp
Nepředpokládám, že když napsal, že na to letěj ženský, myslel tím dvanáctiletý ženský...
0/0
12.10.2005 10:19

Brundi

Re: Re: Re: Bravo Knapp
Neminila jsem tehdy. :-) Kdyby me prave s touto knihou zacal nekdo nepokryte ohromovat (rozumej: kdybych ho jinak neznala a byla by to jedna z prvnich veci, co by na me vybalil ;-)), tak zdrham i ted.___Nevim, jestli jste tu knihu cetl, ale misty je docela drsna... (ale kazdopadne stoji za precteni. Nektere pasaze i opakovane... ;-D)
0/0
12.10.2005 10:30

Macchiavelli

Jednoducha umera
cim vetsi prasarna  a cim kultivovaneji okomentovana a "vysvetlena" tim zajimavejsi. Mozna ale doslo k nedorozumeni, ja to nemyslel takze bych ti cunarny doslova citoval cipredcital, proste se tomusi umet patricne podat jako Knapp
0/0
12.10.2005 10:52

Brundi

Re: Jednoducha umera
Aha. No, mne tedy prave pripada, ze tu knihu svou pseudointelektualni recenzi dost shodil, takze ani tak... ;-)
0/0
12.10.2005 10:54

Macchiavelli

Muj puvodni prispevek byl take myslen ironicky
ovsem ze ho pri nejblizsi vhodne prilezitosti pouziju myslim vazne, urcite se tim nepobavim sam
 
0/0
12.10.2005 11:29

Brundi

Re: Muj puvodni prispevek byl take myslen ironicky
Peknou zabavu preju. :-) Ja si radsi poridim ten druhy dil knihy a nekdy v posteli si ji rada prectu. Sama nebo ve dvou. Nebudem se nikterak zdrzovat vzajemnym oblbovanim intelektualnim rozborem obsahu. ;-) Ale znova musim rict - skoda, ze to neni paperback, pod polstarem bude tlacit... ;-)
0/0
12.10.2005 11:35

Macchiavelli

No jak uz jste spolu v posteli
tak je samopzrejme zbytecne ztracet cas intelektualskymi kecy...leda jako dezert
0/0
12.10.2005 12:03

Brundi

Re: No jak uz jste spolu v posteli
Tedy ty kecy me naladily... Mozna se stavim v knihkupectvi dneska cestou domu. :-)
0/0
12.10.2005 12:11



Najdete na iDNES.cz