Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Uma Thurmanová

aktualizováno 
- Uma Thurmanová oslovila většinu diváctva svou schopností, zahrát takřka jakoukoliv roli. Její poslední role ve filmu Mstitelé je dostatečně výmluvná. V blízké době ji uvidíme v novém filmu Bídníci po boku s Liamem Neesonem.







Základní údaje:

Jméno: Uma Karuna Thurmanová
Místo narození: Boston, Massachusetts (USA)
Datum narození: 29. dubna1970
Věk: 28
Barva očí: Modrá
Barva vlasů: blond
Výška 180 cm
Zaměstnání: herečka
Otec: Robert Thurman, profesor
Matka: Nena Thurman, psychoterapeutka
Sourozenci: bratři: Dechen, Ganden, a Mipam
Manželství: rozvedená s Gary Oldmanem
žije s Ethan Hawkeyem
Děti: dcera Maya Ray

Filmografie:

Rok Film Postava
1987 Kiss Daddy Goodnight Laura Pasholensky
1988 Johnny Be Good Georgia Elkans
1988 Dangerous Liaisons Cecile De Volanges
1989 Dobrodružství barona Prášila Venus / Rose
1990 Where the Heart Is Daphne
1990 Henry & June June Miller
1991 Robin Hood (TV) Maid Marian
1992 Jennifer Eight Helena Robertson
1992 Final Analysis Diana Baylor
1993 Mad Dog and Glory Glory
1993 Even Cowgirls Get the Blues Sissy Hankshaw
1994 Pulp Fiction Mia Wallace
1995 Duke of Groove Maya
1995 Měsíc u jezera Miss Beaumont
1996 Pravda o psech a kočkách Noelle Slusarsky
1996 Beautiful Girls Andera
1997 Batman a Robin Poison Ivy / Pamela Isley
1997 Gattaca Irene Cassini
1998 Bídníci Fantine
1998 Mstitelé Emma Peel

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Z filmu Temná věž
V Temné věži hraju ďábla, neexistuje zábavnější role, těší McConaugheyho

Oscarový Matthew McConaughey vytvořil hlavní zápornou postavu ve filmu Temná věž, natočeném podle předlohy Stephena Kinga. Do našich kin přijde 24. srpna.  celý článek

Bratři Coenovi: Joel a Ethan (15. listopadu 2013)
Ve službách internetu. Na Netflix míří Coenovi i moderátor Letterman

V duchu humoru, který je jim vlastní, oznámili bratři Ethan a Joel Coenovi svůj průlomový přestup výstižnou větou: „We are streaming motherfuckers!” Odhlédnuto...  celý článek

Daniel Craig jako James Bond ve filmu Spectre
GLOSA: Nikdy neříkej nikdy, Craigu! Jiní Bondové by mohli vyprávět

Tak dlouho panovaly dohady a zaručené zprávy tajných zdrojů, až finále nakonec zívalo nudou. Ještě v úterý ráno řekl Daniel Craig v rozhlase, že o jeho návratu...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.