Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Okamura opustil TV Barrandov, ta považuje jeho chování za nekorektní

19:38aktualizováno  19:48
Ještě před startem pořadu Dobrý večer, Česko jej opustila jedna z "hvězd", Tomio Okamura. Moderátora, na nějž televize v jarním programu sázela, se tak rozhodl poté, co mu prý stanice mluvila do výběru hostů. Ta se ovšem brání a tvrdí, že se o jeho kroku dozvěděla až od novinářů.

Podnikatel Tomio Okamura při rozhovoru pro OnaDnes.cz | foto: Dalibor PuchtaiDNES.cz

"Důvodem vypovězení smlouvy z mé strany je rozhodnutí majitele televize zakázat předjednaný rozhovor s předsedou Lékařského odborového klubu panem Engelem, údajně proto, že si ve své televizi nepřeje odboráře," stojí v Okamurově dopisu, který doručil novinářům.

"V situaci, kdy přístup na obrazovku mají či nemají jen vybrané osoby, jde o zcela jiný formát, než na jakém jsme se vzájemně dohodli," dodává.

Televizi moderátorův přístup jednoznačně zaskočil. "Jeho rozhodnutí nepředcházelo žádné jednání s vedením TV Barrandov," reagoval na Okamurova slova místopředseda představenstva a ředitel programu televize Janis Sidovský.

Jitka Asterová a Janis Sidovský

Moderátorka pořadu Prominenti Jitka Asterová a programový ředitel TV Barrandov Janis Sidovský

"Návrhy pana Okamury na výběr hostů jsme zvážili a s ohledem na dramaturgickou koncepci pořadu provozovatel TV Barrandov zamýšlel předmětný rozhovor s panem Engelem zařadit aktuálně do dalšího pokračování pořadu, nikoliv do jeho startu v prvním týdnu vysílání," doplnil Sidovský, čímž popřel tvrzení druhé strany.

"Je ve výlučné pravomoci provozovatele televizního vysílání určovat dramaturgii jím vysílaných pořadů," upřesňuje s tím, že TV Barrandov zcela popírá, že v pořadu odmítala jakoukoliv diskusi o tématech veřejného zájmu.

"Předpokládali jsme, že panu Okamurovi poskytujeme výjimečný prostor k prezentování názorů a jeho postup nepovažujeme za korektní," dodal.

Náhrada by za Okamuru už byla

Desetiminutový zpravodajský pořad Dobrý večer, Česko! se na TV Barrandov začne vysílat každý všední den od 30. ledna v 19:55. Sidovský se nechal slyšet, že by Okamuru vedle Martiny Kociánové případně mohl nahradit novinář Martin Fendrych.

Okamura se nedávno vzdal funkce mluvčího AČCKA a nadále působí jako čestný viceprezident asociace. Zároveň uvedl, že zvažuje aktivní účast v politice; jeho jméno by se mohlo objevit na volebních lístcích do Senátu ve Zlíně.

Vlastníkem TV Barrandov je akciová společnost Barrandov Televizní Studio. Největší podíl v ní kontroluje společnost Moravia Steel, v níž má hlavní slovo podnikatel Tomáš Chrenek.

Autoři: ,

Hlavní zprávy

Další z rubriky

Logan v černobílé verzi jako Logan noir
VIDEO: Logan noir. Wolverine se představuje v černobílých barvách

Snímek Logan: Wolverine s Hugh Jackmanem v hlavní roli vychází na DVD i Blu-ray. Součástí Blu-ray balení je i speciální černobílé vydání filmu, který režíroval...  celý článek

Trailer k filmu Valerian a město tisíce planet
RECENZE: Režisér Luc Besson si ve Valerianovi hraje s barvičkami

Agenti Mulder a Scullyová v pubertě na půdě Star Wars. Tak se dá shrnout film Valerian a město tisíce planet, jímž se vrací na scénu režisér Luc Besson.   celý článek

Ansel Elgort ve filmu Baby Driver
Nový James Dean? Hrdina hitu Baby Driver míří až k roli Kennedyho

Nejen Ameriku si podmaňuje nový idol školaček. Jmenuje se Ansel Elgort, je mu třiadvacet, právě si upevnil hvězdné postavení díky hudební akční komedii Baby...  celý článek

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.