Grandhotel Pupp se připravuje na slavnostní opening party.

Grandhotel Pupp se připravuje na slavnostní opening party. | foto: Petr Topič, iDNES.cz

Mirka z varských večírků poprvé: královna tortilla ze zahajovací party

  • 0
Karlovarský festival letos zasáhla mexická vlna. Naštěstí nikoli chřipková, ale kulinářská. K době krize padne jako ulitá: Jídlo dobře vypadá, dobře chutná a nadělá za málo peněz hodně muziky.

Takže na úvodním večírku kralovaly tortilly, tortillky a mikrotortillky všeho druhu, dále pak chili con carne, v němž se dá maso nastavit fazolemi, a krevetky, které zase nabývaly na objemu rýže obarvené v souladu s módními trendy do fialova.

Šampaňské s jahodami zůstalo, ale víno světových parametrů – kdysi festival objevil národu lahodné australské chardonnay – se letos pokorně vrátilo domů, k oblíbené značce pěstující jen dva druhy, bílé a červené, neboli k Muller-Thurgau. Čokoládové fontánky nadále prýštily, leč místo karamelového krému se objevila žemlovka – výtečná – a místo palačinek lívance.

Ryby sice voněly po celém areálu, ale v rekordní chvíli po nich zbyla právě jen ta vůně. A sbližování VIP s lidem dospělo dokonce tak daleko, že se na recepci podávaly stejné halušky, jaké lze koupit před Thermalem za pár korun; ty lidové dokonce vypadají, že cestou potkaly víc uzeného než jejich vznešené sestřičky v Puppu.

Známka: řekněme slušná dvojka.