Listy čerstvé, shnilé či seschlé fotí a podle agentury Reuters je poté prodává až za 70 tisíc korun.
Osmatřicetiletá umělkyně začala se zelím experimentovat před pěti lety, když hledala způsoby jak propojit umění s každodenním životem. "Zelí se vyskytuje v různých velikostech a barvách. V různém světle a kontextu mohu zelí přetvořit do rozmanitých tvarů a na snímcích zachytit všemožné nálady," říká Ťü.
Vhodnou zeleninu hledá výtvarnice na trhu dlouhé hodiny. Vybírá si především takové hlávky, které připomínají křivky ženského těla, či takové, z nichž lze vykrojit končetiny. Kombinuje přitom klasické kulaté zelí s pekingským zelím a kapustou. K práci s nimi používá párátka a nůž.
Nad některými díly prý prosedí týdny, jiné jí trvají jen pár dní. Ťüiny zelné krásky již byly vystaveny v Pekingu, Londýně, Paříži, Los Angeles či Miami. Limitované edice fotografií se prodávají v ceně od dvou do tří tisíc eur.