Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Madonna není posvátná kráva, říkají kritici

Střízlivý odstup a místy i výrazně záporný pohled na Madonnu si přes značnou mediální masáž zachovávají někteří z významných českých hudebních odborníků a publicistů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Laciboy

SMUTNA PRAVDA

LUTUJEM LEN TO ZE MADONNA JE NAJPOPULARNEJSIA SPEVACKA NA SVETE A K PRITOM HLAS MA ASI JAK DEDKO V HROBE.. A POPULARNA JE KVOLI TOMU ZE UKAZUJE P..U NA KONCERTOCH A SPRAVA SA NESLUSNE..CO TO PREBOHA MA SPOLOCNE S KVALITNOU HUDBOU CO ONA ROBI???ZA TIE ROKY CO EXISTUJE NANEPISALA ANI 1 PESNICKU NA SVOJE ALBUMY..TOLKO..

0/0
28.1.2007 21:41

roba21

Určitě ji to hrozně mrzí

Vsadím se, že chudák Madonna z té kritiky ani nemůže spát. ;-D Jak moc ji musí mrzet, že těch pár bezvýznamných pisálků z bezvýznamné země ji neposlouchá a dokonce ji ani nepovažuje za dobrou zpěvačku. 8-o Chudinka, snad ji ty stovky milionů dolarů, které svým neuměním vydělává už pár dekád alespoň trochu pomůžou překonat toto strašné utrpení seslané óóó velkými hudebními kritiky, jež sice za svůj život pramálo dosáhli, kritizovat však vždy uměli výborně. :-D

Heh ale vážně, Madonnu taky neposlouchám, ale dokážu uznat, že její typ hudby ovládá dokonale stejně jako obchodní stránku věci. To že to není hudba "intelektuální" asi ví každý, k tomu nepotřebujeme silácká prohlášení kritiků.

0/0
7.9.2006 11:23

Kleki Petra

Re: Určitě ji to hrozně mrzí

Petr Novotný taky ovládá svůj typ zábavy dokonale stejně jako obchodní stránku věci. To ovšem z něj rozhodně neudělá komika ani vtipálka, neřku-li snad umělce. Jen vyčůraného strůjce ohňostrojů. Čili proč by kdokoli nemohl hodnotit tuhle paní odděleně? Skvělá obchodnice, pragmatická zábavní harcovnice, bídná zpěvačka a poměrně slušná tanečnice zde vyrobila impozantní show, nikoli však hudební vystoupení. Ovšem nikdo asi nečekal výkon jako od Evy Urbanové, vždyť o to v show businessu nejde. Navíc na takový zadek a panděro může přijít opravdu jen HUDEBNÍ fajnšmekr.:-)

0/0
7.9.2006 12:10

roba21

Re: Re: Určitě ji to hrozně mrzí

Já myslím že je chyba oddělovat samotný zpěv Madonny - zpeěvačky od ostatního co tvoří Madonnu - hudební celek. Máme tu cosi, co se nazývá "pop" a součást toho jsou i vokalistky, tanečníci, hudebníci, designeři scén, video umělci a kdo ví ještě co. Posuzovat se musí celek a ten si myslím je vysoce nadprůměrný pokud budeme brát v úvahu kritéria onoho popu. To nakonec dokazují i příznivci, kterých je nemálo a nějaký důvod to učitě má.

Možná že je Madonna průměrná zpěvačka, nevím na živo bez podpory jsem ji nikdy neslyšel, ale faktem je, že výsledný produkt Madonna průměrný není, a to je to co ona prodává.

0/0
7.9.2006 17:47

sherman

Re: Určitě ji to hrozně mrzí

R^  presne tak. a Madonnu posloucham od 86 :-)  jo kdyby napsali ze je neni herecka - nedovolil bych si ani pip... ale treba jeji filmy byly mysleny jako celovecerni reklamy na ni ;-D

0/0
7.9.2006 17:45

modern725

Re: Určitě ji to hrozně mrzí

Asi jsme nečetli stejný článek, protože já jsem v něm žádná silácká prohlášení kritiků nečetl, jen jejich osobní názor na Madonu jako zpěvačku. Podobný názor jako mají oni mám ostatně i já a je to jen můj názor stejně jako jejich. Nikomu ho nevnucuji a tobě teprve ne. ;-)

0/0
8.9.2006 12:42

Šárka-x

Madonu vůbec nemusím, stejně jako Ondřej Bezr

Ale, je-li skutečně tak slabá, jak autor tvrdí, tak nač ten jeho slovní průjem ? Počet slov, které o ní nablil, je skutečně pozoruhodný, zaujala ho i když to slovy popírá. Farizeji !

0/0
7.9.2006 7:21

peon11

Madonna

mě vůbec nezajímá. Stejně jako kardinál Vlk. Ani jednoho z nich mepotřebuju a nepostrádám.

0/0
7.9.2006 5:41

J.

Kdyby panu Cernemu bylo o 50 let min

mozna by ho zajimala....

0/0
7.9.2006 3:09

pitrisov

,

Madonna je dost dobrá manažerka,která něco zazpívá.Což kritici výše jmenovaní neumějí.Závidí jí prachy.Co taky od kritiků chtít.(Y)To vám páni kritici posílám.Zalkněte se.R^

0/0
7.9.2006 0:39

Lanta2004

Re: ,

Manažerka dobrá je,ale do zpěvačky má hodně daleko...;-)

0/0
7.9.2006 1:35

sherman

Re: Re: ,

jasne, prvni desky ji vydavali jen tak ze srandy...

0/0
7.9.2006 17:40

otonototo1

MADONNA jest pyča !!!

MADONNA jest pyča !!!

(Y)(Y)(Y)

0/0
6.9.2006 23:42

pitrisov

Re: MADONNA jest pyča !!!

Podívej se na sebe ;-€

0/0
7.9.2006 0:40

petra2605

kde nic neni ani smrt nebere

jeji CD nemam a nechci, zpiva falesne a je to slyset primo usima a je nudna, fakt to je nezajimava osobnost pro me

0/0
6.9.2006 23:40

Lanta2004

Mají pravdu - jde jen o marketing

Včera jsem tu psal tohle a někteří by mě za to asi i přizabili,ale já si za tím stojím:

Madonna je přímo ukázkový případ toho,že se dá v hudbě prodat davu opravdu cokoli.To není o hudbě,ale o byznysu.... viděl jsem předevčírem ten dokument na ČT2,kde se snažili tvůrci ukázat Madonnu,coby profesionálku,která umí vyprodukovat opravdovou show.Možná,ale to umí daleko víc lidí a kapel.Například Pink Floydi,U2,Rolling Stones a moho dalších,kteří ale narozdíl od Madonny k tomu show přidávají i to nejpodstatnější a to opravdu kvalitní hudbu

0/0
6.9.2006 23:24

koga

mají absolutní pravdu

skvělý tým, dobří zvukaři dokáží udělat hvězdu z kohokoliv. Nakonec dost případů známe i malých českých poměrů. Stačí se párkrát ožrat za přítomnosti fotografů, ojet toho správného ženáče ...A máme hvězdu, serebritu, viz typu Rolincová, odpad ze Superstar ...

0/0
6.9.2006 21:02

Stone_Pilot

Intelektuálština

Pan Černý je k smíchu, když tvrdí, že nemá k Madonně co říct, protože ji 10 let neslyšel. To by musel žít na pustém ostrově bez rádia i televize, pro jistotu si třeba nezajet ani na nákup do supermarketu, aby ho to "neštěstí" nepostihlo.

Madonna dělá normální komerční popík. A myslím, že se s tím nijak netají. Já na její koncert nejdu, ale každopádně mi připadá symaptičtější, než spousta  Umělců, kteří o sobě prohlašují, že dělají Kumšt.  A přitom nikoho nezajímají, protože nikoho nepobaví. Akorát nás prudí prostřednictvm OSA.

Cítím v tom ze strany těch kritků takové to pohrdání ostatními, naznačené  "my jsme lepší než ta spodina, co poslouchá a pobaví se Madonnou."  (neplatí jen pro kritiky, ale i řadu diskutujících)

P.S. Mediální masáž je potřeba brát s rezervou, je to showbusiness. Lepší marketing = vyšší zisky. O umění tu nejde a opět opakuji - na Madonně je poctivé  to, že se za žádné řečičky o umění neschovává.

0/0
6.9.2006 20:59

Duck Donald

co muze clovek cekat od ceskych geniu kterym uz davno ujel vlak!

!!;-D ;-D ;-DRv

0/0
6.9.2006 20:32

Romulus_k

:-/

Nedávno jsem viděl na MTV Madonu jak zpívala na živo svoji písničku Holywood a musím říct že jsem byl sklamaný. Úplně čisté to nebylo. Ty výšky jí moc nešly. :-/

0/0
6.9.2006 20:29

crueltime

..

Dokonalý příklad skvělého managementu,nic víc nic míň.

Ať bude třeba za 5 let moderní cokoliv ,Madonna to bude mít,drží tenhle trend už od osmdesátých let ,kdy vystupovala se špičatými ňadry .Není nad to mít svou vlastní tvář.

0/0
6.9.2006 20:27

saldo

Víte

co je to tzv. "knedlíkový hlas"? Ne? Tak vysolte pár tisícovek a jděte si ji poslechnout.

0/0
6.9.2006 19:11

Marek Pech

Hudební kritik?

Úvodní podstatná informace: NEŽERU Madonnu.

Jen mě zaráží, že někdo, kdo si říká hudební kritik (a dokonce se tím živí), vypustí s úst takový nesmysl, jako že Madonna zpívá falešně. Kde je alespoň náznak objektivity???

Ještě dokážu pochopit určité kritiky, kteří se věnují jinému druhu hudby a Madonna je nezajímá. O. K. Ale vypouštět vyloženě bláboly... to je trochu silná káva. Nemluvím ani o tom, že snažit se hodnotit Madonnu v kontextu "americké nonkonformní kultury" je blbost. Madonna nedělá "nonkonfort" ale POP.

Zkrátka - nechápu, kdo za co určité kritiky platí. Melou "jabka s hruškama", z jejich postojů je na hony cítit zcela osobní antipatie, která nemá s objektivitou hodnocení cokoliv společného.

0/0
6.9.2006 18:13

IRC

Re: Hudební kritik?

ale ona opravdu obcas ypiva falesne.slysel jsem jeden koncert ve statech a dost des.

0/0
6.9.2006 18:18

Marek Pech

Re: Re: Hudební kritik?

... inu, i mistr tesař se utne. Nemusíme chodit až na americkou scénu, na té naší bychom taky takové našli. Průšvih je v tom, že ty naše dotyčné se ani nenamáhají svůj falešný zpěv vyčistit ze studiových nahrávek.

Jinak nevím, na živo jsem ji neslyšel a dva litry za lístek dávat nehodlám. Jen tvrdím, že v "oboru v kterém dělá" je profík. Což se o některých hudebních kriticích říct nedá.

0/0
6.9.2006 18:24

pajka_1

Re: Hudební kritik?

Ja Madonnu v posledni dobe celkem zeru, ale musim uznat, ze nekdy jsou ziva vystoupeni fakt trochu falesne.Ale ta show proste nema chybu:)

0/0
6.9.2006 18:25

bafos

Incubus

;-PIncubus forever

0/0
6.9.2006 18:10

mibo

Souhlas

Sice tu spousta příznivců madonny s kritiky nesouhlasí, ale asi nepochopili základ toho hodnocení. Nikdo neřekl, že je Madonna špatná, ale rozumný člověk musí vidět, že hysterie, kterou tu rozpoutala některá média, je absolutně nepřiměřená 2 koncertům této zpěvačky.  Aby na zpravodajském  veřejnoprávním kanálu ČT24 vysílali celý den živé vstupy z prostoru před halou, to je myslím silně přitažené za vlasy. Já jsem z ní nikdy nešílel, ale ani ji neodsuzuju. Komu se líbí její hudba, at jde na koncert, komu ne, tak nejde. Ale abych celý týden musel na všech rádiích a ve všech televizích sledovat každý její "pšouk", to už je opravdu síla!

0/0
6.9.2006 17:45

jjarek

madonna neni posvatna

nejsem zadny velky fanousek madonny,par cd mam,tak jak mam cd dalsi minimalne stovky interpretu,na koncert bych nesel,ale jedno se musi uznat a to ,ze se na scene udrzela 25 let a i po te dobe prodava desky a vyprodava stadiony.kolik interpretu z te doby a predevsim interpretek to dokazalo.jiste neni to jen diky hudbe ,ale i tak.kolik tech novych zpevacek  [ britney,christina,beyonce apod.]bude v roce 2015-20 vyprodavat stadiony.chci tim rict,ze tak spatna asi zas neni,jak to nekteri tady rikaji.jo a kritikum bych klidne pripomel jak se rozplivaly kdyz vydala album ray of light nebo treba something to remember.

0/0
6.9.2006 17:26

_Pixie

Ne, posvátná

tedy není...

0/0
6.9.2006 16:32

Yenin

Chapu hudebni kritiky

Madonna neoplyva buhvijakym hudebnim nadanim, nicmene uz radku let hraje jisty standard - bezny, prumerny radiovy (vyjimecne to ted nemyslim urazlive) popik. Nekdo by rekl proste pohoda. I me se libi par jejich pisnicek, ale prece je mi neco divne. O kolik je lepsi nebo zajimavejsi nez RHCP, R.E.M., Depeche Mode,... ??? Proc jsou o ni kazdy den dva nove clanky - takova PR masaz nam nebyla predkladana ani kdyz tu hrali vyse jmenovani ci plno jinych zajimavych kapel. A v zaplave tech clanku mi chybel jeden, jako prave tento. Je to sice "hvezda", ale zustane po ni jen par pisnicek (ultrafanouskum cela diskografie, nezaujatym tak 5 pisni). Opakuji - ma par hezkych pisni, ktere se mi libi - a urcite nejen me - ale po takoveto medialni PR masazi uz clovek zacina mit pocit, ze kdo nevidel Madonnu, ten jakoby nebyl. A myslim, ze zrovna pan Cerny je jednim z tech, kteri maji pravo rict, ze zas takovym esem Madonna neni.

0/0
6.9.2006 16:31

DollyBastard

tak trochu souhlas

takovy humbuk co je kolem ni, to uz je trochu sila. Na druhou stranu to chapu, dnes je takova doba. Sebehorsi produkt se da vyborne prodat, pokud je podporen spickovou reklamou. Jde jen o prachy.

0/0
6.9.2006 16:29

pvlkc

úspěch si zaslouží

Když nežeru dechovku, tak nečtu jejich rubriky a pak tam nepíšu jaká je to zvrhlost.

M. je každopádně silná osobnost, která má lidem co sdělit a ke svému úspěchu nepřišla zadarmo. Splnila všechny podmínky pro to, aby byla hvězda - tj. 1.velký talent, 2.obrovská píle, 3.schopný manažer. 

P.S. nejsem žádný její zaslepený příznivec

0/0
6.9.2006 16:05

DollyBastard

Re: úspěch si zaslouží

no nevim nevim, Madona prave toho talentu moc nema, mela dost dobrych hitu, ktere ji ale napsal nejspis nekdo jiny a zcela urcite se stala slavnou, protoze se snazila porad necim sokovat a taky byla dost pekna, tak a to se lidem libi...

0/0
6.9.2006 16:25

Yenin

Re: úspěch si zaslouží

Jak jsi prisel na to, ze Madonna je silna osobnost? Resp. ta moznost tu je, ale v tom pripade je takovych osobnosti opravdu pozehnane. Bere se to tak, ze je prvni damou popu - coz je ale take dano snadnou zapamatovatelnosti jejiho jmena a dostatecnou reklamou. Ale budiz.

A ze by zrovna ona mela co sdelit lidem... Texty urcite ne od toho jsou tu jine kapely - (treba Dead Kennedys nebo Rage Against The Machine) - ktere sdeluji neco s cim se da nebo neda souhlasit. Ale Madonna? Nic nez show - i kdyz dobra show - coz taky neni nic jednoducheho.

Ale se zbytkem vicemene souhlasim.

0/0
6.9.2006 16:48

Konstrukter

Re: úspěch si zaslouží

K té první větě. To je jistě pravda. Ale tady nejsme v rubrice "popík", nýbrž v rubrice KULTURA. Takže nevím proč bych tu měl číst děnně 3 články o Madonně! Madonna má s kulturou pramálo společného, ať si o ní píšou, ale v rubrice Revue! Toť na téma nečtení rubrik a nepsaní jaká je to zvrhlost...;-P

0/0
6.9.2006 16:49

anthropoid42

laicky kritik...

...je kazdy z nas, proste Cerny a spol. madonnu nemuseji. Ja taky ne, sjizdim se na kabatech, misikovi, nohavicovi, sambe, jazzu, trech sestrach a je mi dobre.

Vsechno bude jako driv, vsechno bude jako driv, jen madonna a ja uz nebudeme zit, jinak vsechno bude jako driv!!:-D

0/0
6.9.2006 16:04

The_Real_Koudelka

Madonna není posvátná kráva ...

stejně jako kritici nejsou posvátní volové. Prosímpěkně, žádný kritikův názor nemůže být objektivní, stejně jako neexistuje hudba "špatná" nebo "dobrá" - vždy jde o osobní vkus a preference, prostě a jednoduše líbí-nelíbí. Mám na krku přes čtyři křížky a za svůj život jsem leccos slyšel a viděl, ale nikdy jsem se neuzavíral žádnému hudebnímu směru a jsem schopen poslouchat cokoliv od vážné hudby po metal, pokud se mi to prostě LÍBÍ. Madonnu jako takovou nemusím, ale má dvě-tři písničky, které se mi líbí a rád si je občas poslechnu.

0/0
6.9.2006 15:17

pajka_1

Madonna pred 10 lety

At uz zpiva dobre nebo ne, at je zajimava nebo ne, nebylo by lepsi hodnotit ji takovou, jakou je dneska? Kdyz kritici rikaji, ze ji 10 let nevideli neslyseli, tak ok, ale jak ji mohou hodnotit? 10 let je dlouha doba a v showbusinessu to plati nejmin dvojnasob.

Kdyby rekli - posledni deska opet nestoji za nic, tak prosim. Ale rict, ze jsem ji 10 let nevidel neslysel a pak rict, ze nestoji za nic, to mi hlava nebere...

0/0
6.9.2006 14:51

modern725

Re: Madonna pred 10 lety

"Abych řekl pravdu, Madonna mě vůbec nezajímá," řekl iDNES doyen české hudební publicistiky Jiří Černý. "Vlastně ani nemohu říct, že se mi nelíbí, protože jsem už nejméně deset let necítil potřebu si ji poslechnout nebo se podívat na její koncert. Je přece tolik krásné hudby!"

Jiří Černý se ale ani slovem nezmínil o tom, že by se mu Madona nelíbila právě z toho prostého faktu, že ji těch deset let neslyšel, protože ho ve své podstatě nezajímá. Takže co že ti ta hlava nebere? Mě zas hlava nebere to, že reaguješ na něco, co ani nebylo vysloveno ;-)

0/0
8.9.2006 12:57

pajka_1

Re: Re: Madonna pred 10 lety

Ja jsem rikal ale neco jineho. Jde mi o to, ze hodnoti nekoho, koho 10 let nevidel. Madonna je za tudobu nekdo uplne jiny a i kdyz treba neni, tak by byt mohla.

Pak mi jeste hlava nebere, ze nekdo ma cas se procitat diskusema za tolik dnu zpatky.

0/0
8.9.2006 13:14

Kazimír Nelida

zapšklost

tak mi citovaní kritci připadají trochu namyšlení,  zapšklí a zakomplexovaní, i když ji taky zrovna nemusím, madona není jen její muzika, ale celková šou pánové, na co si tu hrajete ?

0/0
6.9.2006 14:36

Mandibulus

Re: zapšklost

jo?dyt to tam jeden pise ze jde hlavne o show a jelikoz on na to neni a zajima ho zpev a hudba tak proto nejde, ze show mu staci videt v televizi

0/0
6.9.2006 14:45

in-flames

Re: zapšklost

kazimíre, oni sou hudební kritici, nerad bych jim nějako extra dával za pravdu, oni taky dycky neví uplně všecko, ale to nikdo... rozhodně mají pravdu s madonnou a to to, že je většinou lidí silně přeceňovaná, toť vše. není na ní hudebně nic zajímavého.

0/0
6.9.2006 15:57

Clubko

hm

Nemyslim si, ze hudebni publicista by mel rikat sve osobni nazory na jeji osobu ci tvorbu, protoze je placen za objektivni pohled, ne za prachsprostou kritiku, kterou mu muze kazdy fanousek vyvratit cistymi argumenty:) i kdyz se dnes koukate na superstar, tak je videt, ze nejde jen o zpev, jde taky o osobnost a pokud se madonna prezentuje tak dlouho a jde s dobou a porad ma nove a nove fanousky, tak je pravem nazyvana kralovnou popu, protoze tohle nikdo jiny nedokazal a kdyz se nekdo vymlouva na moznosti moderni techniky a oblbnutych medii, tak tuhle moznost maji i jini soucasni umelni ne? Takze zkratka vyjimecna je. Vyraz "posvatna krava" je trochu silny vyraz, ale kdyby jste to pane publicisto nerekl tak vystredne, tak by si toho vaseho kritizovani asi nikdo nevsimnul ze? Takze ta vystrednost svuj smysl ma...;-P

0/0
6.9.2006 14:25

ian69

Re: hm

Člověše proberte se, hudební publicista tu je od toho, aby předkládal svůj subjektivní pohled. Nebo si snad toho svého platíte za něco jiného?

0/0
6.9.2006 16:30

Bennu

Byla nekdy Madonna ve Simpsonech?

Pokud ne, tak asi neni dost slavna ;-P

0/0
6.9.2006 14:22

Todd Bertuzzzi

Re: Byla nekdy Madonna ve Simpsonech?

byla

0/0
6.9.2006 14:49

Bennu

Re: Re: Byla nekdy Madonna ve Simpsonech?

Ve kterem dile?

0/0
6.9.2006 15:23

Bennu

Re: Re: Re: Byla nekdy Madonna ve Simpsonech?

Odpovim si sam. Zatim v zadnem. Pro neverici:http://www.snpp.com/guides/gueststars.html

0/0
6.9.2006 15:31







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.