Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

V televizi vítězí Ztraceni. Poté nic, dlouho nic

Nejde jenom o seriál, jakých je dvanáct do tuctu. Včerejší noci se rozhodovalo mezi dvěma světy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Iša

ddw

0/0
9.9.2006 14:51

VlkMartin

Velice kvalitní

Výborný seriál .. momentálně srovnatelný pouze s Prison Break (další luxusní seriál). Viděl jsem jej do konce druhé série a můžu vřele doporučit. Tolik diskuzí nad touhou odhalit ze zpomalených záběrů a framů co nejvíce jsem ještě u ničeho v TV nezažil !

0/0
8.9.2006 18:38

VlkMartin

Re: Velice kvalitní

Pokud LOST, tak s titulkami ... rada dobrá, zkuste to.

0/0
8.9.2006 18:38

lostFan

Je to pecka

Urcite souhlas.. ja jsem ten serial uz videl cely  (http://film.nazory.cz/viewforum.php?f=1)

a fakt muzu potvrdit , ze je to pecka!

0/0
7.9.2006 10:03

Casp3r

Ceska tvrdohlavost

Nikomu nechci vnucovat tento serial. Chci jenom vysvetlit namet tohoto serialu. Pilotni dil nam ukazal, co se stalo. Mnoho z vas, kteri tu tento serial po prvnim shlednutem dilu kritizuji totiz nechapou, o cem ten serial ma byt.Tento serial nam totiz neukazuje jenom to,co delaji a jak ziji lidi na tom ostrove. Ale hlavne v prubehu prvni serie nam postupne prozrazuji a naznacuji,jak se to vsechno stalo.A ukazuji nam ruzne souvislosti.Tento serial je opravdu troufam si rict inteligentni a scenariste maji vse dokonale promyslene.A hlavne z tohoto duvodu nam,kteri jsme videli prvni dve serie,prijde na jednu stranu smesne to, co povazujete za argumenty k tomu,aby jste odsoudili tento serial.Ale na druhou stranu nas to dokaze neskutecne deptat,protoze odsuzujete serial kvuli necemu,co se v prubehu rozvine a do vseho dokonale zapadne.Prvni dil nas primnel k mnoha otazkam.Tak proc si nepockat v dalsich dilech na odpovedi??Chapu, jednodussi je si rict,ze vse je jenom nepromysleny vymysl autora.

0/0
7.9.2006 2:03

makan.dacan

Re: Ceska tvrdohlavost

Další ;-D

0/0
7.9.2006 12:36

Drussbarb

Dotaz

Z těch lidí, co LOST tak plamenně kritizují...Kdo z vás ten seriál vlastně zná? To je jako když jsem mamce pustil Lásku nebeskou a ona po 10 minutách odešla s tím, že je to blbina.My,co se nám to líbí,vám prostě jen doporučujeme něco,co nás zaujalo...Sledujte to prosííím:-D Nekulturní barbaři.Mám pocit, že kdyby byl Červený trpaslík na Nově a byla by na něj kampaň ve smyslu,že je to kultovní seriál,který nemá obdoby,tak by ho šmahem dost lidí odsoudilo.Nebuďte labutě.A knspiračních teorií si nevšímejte,názor si udělejte sami.A jestli se vám to nebude líbit,tak si mně SAKRA nepřejte!!!;-O:-D

0/0
5.9.2006 20:32

zbyndos

Re: Dotaz

No tak jo. Prve jsem se tomu celkem posmíval, ale dám na Tvé doporučení. Líbí se mi třeba Invaze, o které se taky (v programech televize) ;-);-)tvrdí, že je kultovní. Vždycky jsem si myslel, že kultovní je něco až po mnoha letech.O čem se mluví třeba v hospodě.  Asi už nejsme tak nadržení diváci na cokoli "kultovního z US" a nechceme žádná doporučení. Proto reagujeme jak reagujeme. Ale když jsem hltal třeba Akta X, tak proč ne tohle. Sejdeme se tady po pár dalších dílech, a snad změním názor. Ale ten "pilotní", ten stál fakt za to.

0/0
5.9.2006 22:10

Drussbarb

Re: Re: Dotaz

OK, to je férová nabídka :-D. Invazi bohužel nesleduju, upoutávky byly moc pěkné, ale špatný je to ve špatný čas...:-(. Tak čus za pár dílů :-)

0/0
5.9.2006 23:37

northend

j

Slyšel jsem jak originální dabbing tak český dabbing na kabelovce AXN. ten na nově je nejhorší ze všech

0/0
5.9.2006 16:28

EMax

Asi chcou prorazit

Zřejmě se na Nově bojí, že dopadnou jak před rokem, tak si zaplatili hodně draho velkou kampaň.

0/0
5.9.2006 15:22

makan.dacan

Kurňa proč mám vždycky poslední slovo??

Du se podívat jeslti mám ještě malýho;-D>-R^

0/0
5.9.2006 14:36

makan.dacan

Důkaz konspirační teorie !!!

http://show.idnes.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A060902_135032_show_tipy_mgb 

Nebo mám DEJÁFU..... Viky Cabadaj;-D;-D;-D

0/0
5.9.2006 14:09

gagaryn

Re: Důkaz konspirační teorie !!!

krásná diškuze ;-D, připomíná mi to výkřiky pohanů co prozřeli a přestoupili na pravou víru.

Já to nesledoval, byl jsem skeptický ale najednou po 2,3,4,5,6,7 dílu jsem prozřel blablabla, taky se to dost veze na popularitě různejch symbolů, číselných řad, jemné náznaky, tajemno, šifry, Leonardo da Vinci atd.;-D

15,28,69,35, 42, 42,42 a nezapomeň na studnu něvědomosti, bo Romulané loví lidi.;-D

0/0
5.9.2006 14:23

makan.dacan

Re: Re: Důkaz konspirační teorie !!!

Je krásně vidět jak 5 lidí s dobrým slohem, utluče argumenty jednoho opozičního diskutéra..... Jo na této diskuzi už asi nikdo není, jelikož sekretářky z NOVY mají padla ;-D;-D;-D   Zdar a sílu mě taky končí pracovní doba!!!;-D

0/0
5.9.2006 14:33

gagaryn

Re: Re: Re: Důkaz konspirační teorie !!!

;-D zdar, a cestou se pořádně rozhlížej kolem sebe, možná na nějakém autě uvidíš tajemné logo.;-D;-D;-D

0/0
5.9.2006 14:35

Obcasnykomentator

Re: Důkaz konspirační teorie !!!

Jo, to byl článek a diskuse, které pak nejadnou zmizely a nastoupil ten chvalozpěv Spáčilové.

Btw, v té předchozí diskusi jsem napsal: "Pokusil jsem se odkoukat pilota, abych byl při té masáži trochu v obraze a mohl se následně litovat, o co všechno přicházím. Sorry, žádná lítost. Za sebe říkám, že bych musel být hodně zoufalý, abych něco takového sledoval."

A hned jsem za to z té televize dostal padáka... :-D 

0/0
5.9.2006 14:31

Obcasnykomentator

Paráda až později?

Někteří zkušení "Losties" vysvětlují, že je třeba vydržet a že ta pravá paráda se dostaví až po pár dílech.

Nechápu. Když jdete s něčím novým na trh, musí to zaujmout od začátku a právě začátek je kritický a rozhodující. Když začnete vydávat časopis, musí být nejlepší první číslo, aby se předvedlo inzerentům a zaujalo čtenáře.

Afaik, u seriálů se pečlivě sleduje počáteční sledovanost a mnohdy až podle ní se rozhoduje o jeho dalším osudu. Takže dílko, které se v tvrdě konkurenčním prostředí rozjíždí tak, že "musím" vydržet několik dílů? To by přece byla sebevražedná strategie! Musí uchvátit už pilotem! Pokud ne, jako divák je odepíšu klidně už po něm.

Takže mám věřit tomu, že se to teprve rozjede? Proč?

0/0
5.9.2006 13:55

gagaryn

Re: Paráda až později?

třeba jde jen o to nalákat i jinou cílovou skupinu diváků, tedy ty kteří se na seriály nekoukají.Taky je těch seriálů tolik, že musí nějak vyniknout.

0/0
5.9.2006 14:12

Drussbarb

Re: Paráda až později?

Věř tomu, protože je to v tomto případě pravda :-D Neměl jsem na to vůbec chuť,ale úspěšně jsem tomu propadl...A nejen já

0/0
5.9.2006 18:44

standik007

Re: Paráda až později?

hele, trumbero. Lost melo pri premiere v USA 18 563 000 divaku. Pote

par dilu pres 17 mil., pote pres 18, pak pres 19 a tusim ze asi 12 dil

prvni serie mel jiz pres 20 milionu... tak si nemyslim ze by to

nezaujalo. Podle peoplemetru mel pilot u nas sledovanost asi 1 900 000

divaku. To neni vubec spatny. A uvedom si, ze timhle pristupem stale dokola ukazujes svoji hloupost, at uz se ti to ve vysledku bude libit nebo nebude. U serialu je priorita dlouhodoba sledovanost a to tenhle serial ma :-)

0/0
5.9.2006 20:30

Obcasnykomentator

Re: Re: Paráda až později?

Pokud za tento seriál tak úporně lobuje agresivní inteligent, jehož reakce začíná "hele trumbero", začínám si myslet, že s jeho úžasností (toho seriálu, aby bylo jasné i netrumberům) to nebude až tak slavné...

Ale je mi to fakt jedno.

0/0
5.9.2006 21:58

makan.dacan

Re: Re: Paráda až později?

Ty jsi ten správný fanda!!! Každého správného fandu totiž zajímá statistika sledovanosti ve všech zemích a výsledky Pýčusmetrů. R^;-D

0/0
6.9.2006 10:21

makan.dacan

Omlouvám se všem.......

Za konspirační teorie, jen mě překvapily odpovědi typu, taky sem byl skeptik ale.... podívej na 10 prvních dílu a pochpíš..... Já se na toto vůbec nedíval, ale Lost je jinej....  a další a další. Přitom běžná praxe na diskuzích je : Tak se na to nedívej..... nebo koukej na čt2...... nebo přepni telku nikdo tě nenutí......   Z toho plyne podezřelost dlouhosáhlých článků typu: proč to odsuzovat když jste to neviděli..... nebo já viděl dvě série a dává to smysl je to fakt dobrý......    Rv

0/0
5.9.2006 13:33

gagaryn

Re: Omlouvám se všem.......

sociální inženýrství slaví úspěch. Je pravda, že to nejsou typické ohlasy.Cítím v těch ohlasech falešné tóny.:-)

0/0
5.9.2006 13:41

makan.dacan

můj člověk

Lépe bych to neřek, krátké a výstižné R^;-D.

0/0
5.9.2006 13:43

gagaryn

Re: Re: Omlouvám se všem.......

ty příspěvky mají typické znaky. vyjímečnost - není to pro každého, (inteligentní atd.), háček - počkejte za pár dílů vás to chytne

odměna - zážitek jaký jste nečekali.

samozřejmě to nic neznamená, přispěvatelé můžou být obyčejní memboti, kteří prostě vnitřně potřebují šířit svůj dojem.

0/0
5.9.2006 13:47

makan.dacan

Re: Re: Re: Omlouvám se všem.......

Udělal jsem to jednoduše, v sekci SHOW jsem dal výpis diskuzí (je tam uveden počet příspěvků) a diskuze o tomto seriále válcuje i gyganty mezi tématy? Náhoda? A nejvíc mě dostala otázka v ůplně nesovisející diskuzi: Slyšely jste někdo o tom novém seriálu Lost? Záhy několik odpovědí jak je sqělej ;-D. Ať žije KGB;-€

0/0
5.9.2006 13:53

Obcasnykomentator

Skeptické smějící se bestie

Češi jsou skeptické smějící se bestie a ve své společensko-historicky oblíbené skeptické poloze se zřejmě nedokážou tak idealisticky nadchnout. Holt nejsme ti, kdo s rukou na srdci a slzou v oku hledíme na třepetající se stars & stripes (což je mimochodem svým způsobem škoda). A tak k seriálu, tak masivně propagovanému, přistupujeme s nedůvěrou až skoro chutí najít na něm mouchy. A ty se samozřejmě na každém najít dají. Už jen to, že nikdy se v životě nemluví tak elegantně, vzletně a vtipně jako ve filmech a TV. Skutečná mluva je asi jako ukázaly VV a BB - vysoce eliptická, expresivní, drsná. Stačilo by si představit, jak asi DOOPRAVDY by komunikovali lidé v šoku po letecké havárii, tedy ne podle sofistikovaného scénáře. Atd. atp. Někdo asi není ochotný nebo připravený  přistoupit k tomu jako ke stylizované hře a tolerovat nutnou nadsázku. I já patřím k takovým, nicméně přeju všem, kdo se dají, dokážou či chtějí unést, uchvátit a nadchnout, aby si to užili. 

0/0
5.9.2006 12:52

makan.dacan

Re: Skeptické smějící se bestie

Zaměstnanec TV ;-D

0/0
5.9.2006 12:58

Obcasnykomentator

Re: Re: Skeptické smějící se bestie

Jestli to mělo platit mně, tak jsem zaměstnanec TV asi jako ty čínskej bůh srandy, jak se kdysi říkávalo. Na TV koukám velmi málo, pilota Lost jsem ze zvědavosti přetrpěl a zařazuju se do té mnou vytvořené skupiny apriorních skeptiků. Jen nevidím důvod, proč se vyjadřovat buďto jako nadšený příznivce, nebo jako zarytý odpůrce. Je to, jako ostatně všechno, pořad pro určitý druh diváků. A nejde ani o chleba, ani o život.

0/0
5.9.2006 13:24

makan.dacan

Re: Re: Re: Skeptické smějící se bestie

Překvapí tě, když ti nebudu věřit?;-D

0/0
5.9.2006 13:34

Obcasnykomentator

Re: Re: Re: Re: Skeptické smějící se bestie

Je mi to úplně putna.

0/0
5.9.2006 13:47

makan.dacan

Re: Re: Re: Re: Re: Skeptické smějící se bestie

To je správná odpověď..... Jsi čistej R^;-D 

0/0
5.9.2006 13:54

EMax

Recenzentka?

M.j. autorčino upouštění si samým nadšením mě strašně připomíná "Císařovy nové šaty". Fakt dobrá story! Doporučuji! Myslím, že po zfilmování v USA by to taky hodilo na 8 - 10 dílů seriálu s otevřeným koncem (...co se stalo s dítětem, jak zakročila pořádková služba, ehm..., totiž biřici...). Jenom je chyba, že většina těch co to znají, to dětem odvypráví za jeden večer před spaním 8-o

0/0
5.9.2006 9:51

makan.dacan

Inteligentní zábava :-)

Já se považuju za průměrnýho člověka... ,ale to že náhodou spadne letadlo ve kterém náhodou letí, spousta krásnejch, chrakterově i profesně vyhraněnejch lidí... (profi. doktror,voják, profi podvodník, těhotná), ve mě vzbuzuje pochybnosti...., ale oni to v průběhu 10 dílů vysvětlí že....;-D Podívaná to bude bezesporu kvalitnější, akčnější, napínavější a záhadnější, než např: Dobrodružství kriminalistiky nebo Zdivočelá země, ale určitě né inteligentnější Rv. >-

0/0
5.9.2006 9:31

Drussbarb

Re: Inteligentní zábava :-)

Aby ses nespletl, chytrolíne.Já sice viděl jen 1. sérii, ale je možné, že skladba cestujících není náhodná. A jestli jo, tak nechšť ;-)

0/0
5.9.2006 12:16

makan.dacan

Re: Re: Inteligentní zábava :-)

Máš pravdu, ty jsi ten inteligentní divák, kterého TV potřebuje.R^                             Mě osobně se zdá že je tu spousta lidí placených TV stanicí (zaměstnanců), kteří mají za ůkol dělat, reklamu jejich seriálu za každou cenu..... I za cenu podobných reakcí;-D.  

0/0
5.9.2006 12:42

Drussbarb

Re: Re: Re: Inteligentní zábava :-)

Možná máš pravdu a jsou tu volavky.Ale stejně tak i normální fanoušci,které těší,že jejich oblíbený seriál uvidí víc lidí a že bude třeba u pivka nové téma na tlachání.Třeba.Ale kdyby mi někdo zta chválení LOSTu chtěl zaplatit,tak napište,rád vyhovím:-D

0/0
5.9.2006 13:07

makan.dacan

Re: Re: Re: Re: Inteligentní zábava :-)

Copak ti zaměstnavatel neplatí?

0/0
5.9.2006 13:12

Drussbarb

Re: Re: Re: Re: Re: Inteligentní zábava :-)

Nikoliv, jsem věčný student...;-) Sice trošku přestárlý,ale student

0/0
5.9.2006 13:34

makan.dacan

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inteligentní zábava :-)

I studen může pracovat, když už tak externě. ;-)

0/0
5.9.2006 13:55

Drussbarb

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inteligentní zábava :-)

To jo no... ;-)

0/0
5.9.2006 14:46

Obcasnykomentator

Re: Re: Re: Inteligentní zábava :-)

To mě taky občas napadá. Nicméně dynamika populárních seriálů je taková, že fanouškovské stránky žijí vlastním životem z nadšenectví jejich provozovatelů a přispěvatelů. Ty skutečně velké seriály mají stránek tolik po celém světě, že IMHO není v lidských silách je systematicky infiltrovat a ovlivňovat. A proč taky, když už takto jedou...

Otoh, ve skromném rozsahu diskuse na iDNES bych si takové určité ovlivňování představit dokázal. Čímž neříkám, že skutečně probíhá.

0/0
5.9.2006 13:30

makan.dacan

Re: Re: Re: Re: Inteligentní zábava :-)

Viz moje maličkost výše, je to trošku kostrbatý, ale mělo by to dávat smysl. Proč by tě jinak kupa lidí přesvědčovala o opaku, kdýž tě normálně v 95% případů pošlou do pr...8-o

0/0
5.9.2006 13:36

whalecz12

zajimavy zacatek?

kazdemu kdo je nadsen ted bych doporucovala at se nediva na dalsi radu -   nechce li prijit o iluze :-/

0/0
5.9.2006 8:22

standik007

Musim se smat

vsem tem lidem co tu horlive odsuzuji tento serial hned po pilotu. A urcite se se mnou smeji i dalsi fans tohoto serial, kteri uz maji za sebou obe epizody, nebo alespon tak 6-8 dilu. Po pilotu proste jeste nejde poznat, co divaka nuti sledovat jeden dil za druhym a kdyz uz ma vsechny zkouknute, tak cekat dalsi tyden na dalsi dil, popripade na dalsi serii. Nejsem TV maniak, ze serialu jsem sveho casu sledoval maximalne Simpsony, Futuramu, Red Dwarf, Monty Pythons. 24 hodin me prestalo bavit po nekolika dilech, ale serialu Lost jsem propadl a popravde, z meho okoli lide, kteri vydrzeli sledovat prvnich par dilu, take. Je to proste jako droga, scenaristicky genialni. To vsechno pochopite po dalsich trech, ctyrech dilech a kdyz se vam tenhle serial nebude libit ani po desatem, tak z TV produkce proste preferujete jiny druh zabavy. Ale hodnotit po prvnim dvoudile, fakt se smeju :) a vsadim se, ze vam dojde, ze jste v tomhle udelali chybu (i kdyby vas ten serial pak nebavil) :)

0/0
5.9.2006 2:01

standik007

Re: Musim se smat

jo a jeste: 4 8 15 16 23 42  ;-)

0/0
5.9.2006 2:02

Mar__tanka

Re: Re: Musim se smat

co kurňa znamená ta číselná řada? objevuje se v diskusi o Ztracených už poněkolikáté... co mi uniklo???? :-))

0/0
5.9.2006 11:05

standik007

Prirovnani

Ted me napadlo takovy prirovnani. Je to, jakybyste odsoudili porno jako nudnou zalezitost, ale pritom byste sledovani prerusili jeste pred tim, nez se hlavni predstavitelka svlekne. Nerikam, ze se vam to pak bude libit, nekdo muze mit trochu jiny vkus ;-P, ale hodnoceni si nechte az na moment, kdy vite o co tam vlastne jde.

0/0
5.9.2006 2:19







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.