Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Papričky dotáhly svou pálivou rockovou show

Red Hot Chili Peppers trpěli pověstí nevyrovnané koncertní kapely. To je pryč. Američtí rockeři předvedli Praze, proč jsou nyní světová extratřída.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

apollo13

Jsem moc rad, ze jsem je videl.

Cetl jsem Vase prispevky a prekvapilo me, ze vetsina cekala vic. Ja byl na RHCP po 2he a jednoznacne tento koncert byl lepsi. Jsem moc rad, ze jsem je videl. Show, svetla a hlavne zvukove se koncert nedal srovnat s minulym. Bici slapaly naprosto dokonale a Anthony prekvapive nezpival falesne. Zato predskokani staly podle me za prd. Souhlasim s (rubio) Radeji bych videl nejakou nasi kapelu. Je jich spousta co by si urcite radi zahrali pred RHCP. Prislo mi to dost laciny, tak jsem si nechtel kazit naladu a radeji sel na pivko ;-) PS:(Bassmane) Taky uz tesim na Pearl Jam

0/0
19.6.2006 1:21

digitalnivysilani

mno, musim rict,

ze jsem mel lepsi pocit z predskaujicich hoperu...

od RHCP jsem cekal trochu vic. technicky vse super, scena, svetla, zvuk...ale co mi chybelo a to tak, ze velmi, byl kontakt kapely s fanouskama. mel jsem a mam z toho pocit, ze si "odmakali" svoji sichtu sli. nemelo to ty pomyslne koule. Treba s Black Eyed Peas se nemohou koncertne ani srovnat (podotykam, ze nejsem zrovna skalni fanda BEP a znam jenom jejich klipovky - presto me jejich koncert oslovil nekolikanasobne vice nez koncik RHCP)

0/0
18.6.2006 13:26

Bassman

Vcera ... dnes a mozna nekdy

Ze vcerejsiho koncertu jsem mel nakonec radost, byla to skvela show a muzikantsky dost na výši. Flea s Chadem naprosto uzasni, Anthony za nimi a John trochu pozadu. Jako lehce negativni vidim to, ze se kapela nevraci v naznacich do sve dobre historie, proflaknute pisnicky Under the Bridge, Give It Away nebo Me and My Friend si strasne rad poslechnu, ale na druhou stranu mi tam chybi poradne pecky z Mother´s Milk, Californication, BSSM (vyjma napsanych), Uplift Mofo Party Plan  vyjma napsanych.

Posledni dvojalbum jsem poradne neslysel, ale moc me neuchvatilo a By The Way vubec ne. Nechapu, ze proste nezahraji poradne a ostre pisnicky typu: Suck My Kiss, Knock Me Down, My Lovely Man, Around the World. Na druhou stranu tomu asi rozumim a pochopil jsem to vcera, kdyz se hrali takove ty pomalejsi pisnicky ci "cajdaky" z poslednich tri alb, tak prostredek pred podiem skakal a byl "in" a byli to teens a lehce nad, kdyz hrali Me and My Friends a i trochu pri Give It Away, tak prostredek stal

0/0
15.6.2006 13:46

Bassman

Re: Vcera ... dnes a mozna nekdy

a kolem me to vrelo, ovsem to byli lide kolem 25-35 let .. nio nic.

Jeste bych pridal posledni vec, kdyz prisel John do RHCP, hral hodne ostre, trhany sola a hodne riffove. Ted je tomu docela naopak, hraje dlouha tkliva sola na par tonech, nezahraje poradny riff, aby doplnil solovou basovou linku od Flea a kdyz uz toho zmackne vic, hraje klasicky beglajty ... mam za to, ze to proste tu muziku zbytecne natahuje, pritom v tech rychlych pisnickach, jako by se kapela citila mnohem lepe...

Kazdopadne zaverem, diky za koncert, byl to hodne dobry ... ale verim tomu, ze Pearl Jam na podzim me dostanou vic ...

0/0
15.6.2006 13:52

Petrajs

Díky za úpravy v článku.

Díky za úpravy v článku. Omluva by byla na místě.

0/0
15.6.2006 13:43

Petrajs

Že by okopčený článek???

To mě fakt dokáže naštvat! Pan Dvoráček evidentně na koncertě ani nebyl a fotky jsou taky z jiného města!!! Opravdu John zpíval Simona a Garfunkela (a ne panem Dvořáčkem mylně uvedenou "How deep is your love" a rozhodně neměl flanelovou košili (byť nepodstatný detail). Je to trapný! Mimochodem koncert se moc povedl, ještě teď jsme nabitá energií, byli skvělí!!!! Pane Dvořáčku, když nemáte co psát, prosím, radši nás ušetřete!

0/0
15.6.2006 13:39

jakubv55

Co hráli

Bylo to naprosto super.

Byl by tu někdo schopen napsat názvy skladeb, které na koncertě zazněli?

Dík, nemůžu to nikde najít a znalec nejsem.

0/0
15.6.2006 13:07

IRF

Re: Co hráli

intro, can´t stop, dani california, scar tissue, charlie, throw away your television, don´t you ever leave, 21st century, fortune faded, me and my friends, snow, london calling - right on time, wet sand, don´t forget me, tell me baby, californication - úvodní jam s Anthonym za bicími, emily - johnovo solo, by the way

chad solo, john cover, under the bridge, you´re gonna get yours, give it away, záverečný jam

0/0
15.6.2006 13:16

Venus_7

Předkapela

byla prostě otřesná. Nechtělo se mi věřit, že to je předkapela! Rv Ale jinak koncert super! R^

0/0
15.6.2006 12:37

rubio

Čekání?

Můžete mi někdo rozumně vysvětlit, proč je vždy mezi předkapelou a samotným koncertem taková prodleva? Přijde mi to jako urážka těch lidí, kteří investovali do lístku. Chápu, že je potřeba 20 minut intenzivní práce na výměně aparace, na ozvučení, vyzkoušení softwaru k projekci, ale co pak ta další 3/4 hodina??? Ještěže Red Hoti začali hned třemi peckami a dali na tu frustraci z čekání zapomenout. Byli skvělí, přiznám se, že nejsem jejich fanoušek a kytarista mě opravdu mile překvapil. Jsem rád, že jsem přišel později a z předkapely viděl jen dvě "písně", to bylo příšerný... dva klucí černý se snažili rozrapovat pražské publikum, no comment

0/0
15.6.2006 12:24

starenka

boooo

rhcp. heh kdyby prijeli, kdyz hrali jeste zajimavou muziku (alba Black Sugar Sex Magik, One hot minute), sel bych. ted je to jen dojeni pubertacku kteri poslouchaj, co jim na pusti na evrope2 nebo impulsu. ;-D

0/0
15.6.2006 12:09

xebetche

Re: boooo

prave ze tu byli uz v roce 96 a to na turne k desce One hot minute a ten kocert byl taky vybornej! Akorat asi neni shoda v kapele, aby se hrali i pecky z tohoto alba :( jinak vcerejsi koncert me moc potesil, muzikalne jsou hodne na vysi, ikdyz nektery ty novy sladaky nemusim. Kazdopadne pri Me and my friends jsem skoro nebyl na zemi ;)) a co myslite, prijedou za 10 let?

0/0
15.6.2006 12:46

starenka

Re: Re: boooo

njn ale to byla starenka jeste taaaakle malinka :)

0/0
16.6.2006 13:01

Vojta1

How Deep Is Your Love?

Nevim jestli jsou si písně How Deep Is Your Love a "Emily" tak moc podobný, ale spíš bych řekl, že autor na tom koncertě asi moc nebyl a spíš převzal svojí recenzi od nějakýho zahraničního kolegy + přidal pár místopisných informací. How Deep Is You Love totiž Frusciatne skutečně zpíval skoro celý turné, ale už na poslednim německym koncertu začal zpívat právě tuhle píseň od Simona a Garfunkela

0/0
15.6.2006 12:07

Bassman

Re: How Deep Is Your Love?

Naprosto presny ... byla to pisnicka od Paula Simona a ten zadnou pisnicku How Deep Is Your Love nenapsal, koukal jsem na to na www.allmusic.com . Dlouho jsem si nemohl rozpoznat, co zpiva, ale ten zaver byl naprosto jasny. Autor na koncerte zrejme vubec nebyl.

0/0
15.6.2006 13:35

dneskajo

Re: Re: How Deep Is Your Love?

How deep is you love nazpívali jako první Bee Gees (aspoň mám ten pocit). Písničku pak někdy v roce 1996 přezpívali Take That.

0/0
19.6.2006 15:55

elenloth

ozvučení

Jsem na pochybách, jestli na tom koncertu autor článku vůbec byl.RHCP rozhodně nezačínali v 22:10,ale tak kolem 21:30,nevím přesně,nedívala jsem se na hodinky.Koncert byl bezva,ale celkem špatně nazvučený,zpěváka místy nebylo vůbec slyšet.Navíc Sazka arena to organizačně celkem nezvládala - na začátku nikdo nevěděl kam má jít, pouze čtyři barmani v přízemí a hlavně ti co měli lístky na stání u podia se museli probojovat skrz dav na svá místa,což ústilo v mnohé tlačenice a občasné násilí.Ale RedHoti to všechno vyvážili bezvadnou muzikou.

0/0
15.6.2006 11:36

pinus

Re: ozvučení

Koncert zacal ve 21:10, takze predpokladam, ze autor chtel napsat deset minut po devate...

Jinak souhlasim - organizace v Sazka arene (tradicne) spatna, ale koncert nadherny, stali jsme vepredu u podia a byl to narez (tam jsem si ani nemohl stezovat na spatne nazvuceni).

0/0
15.6.2006 11:46

radecacek

Re: ozvučení

Ono by třeba stačilo si přečíst vstupenku, rozhlédnout se okolo, vnímat i jiné směrovky než na záchod a k bufíku a hlavně použít mozek. organizace byla ok, mnohem lepší než 11.6. v Bratislavě na DM.

Jo a RHCP byli excelentní i zvuk mi prisel v poho i když ti DM měli asi o kousíček lepší.

0/0
15.6.2006 13:54

elenloth

Re: Re: ozvučení

Dovolila bych si oponovat.Na vstupence je napsáno Sektor Stání,což mi opravdu nic neřene o tom jak se tam dostat,zvláště když jsem v Sazka areně nikdy nebyla, rozhlídnout se okolo,když je kolem tebe 1000 lidí může jenom někdo, kdo nemá 160cm jako já ;-). Směrovky žádné a sekuriťáci v obležení lidí se stejnými dotazy.Na pití se čekalo asi půl hodiny, když těsně za mnou zkolabovala holka,nikde poblíž nebyl zdravotník a to bych předpokládala,že stojící lidi budou kolabovat nejčastěji atd. V Bratislavě jsem nebyla,ale můžu srovnávat s jinými velkými koncerty a v tak prestižním místě jako je SA bych opravdu čekala větší úroveň.

0/0
15.6.2006 23:17

Jetřich Tyl

"deset minut pod desáté večerní?!"

Pane Dvořáčku, co to je za určení času? Jestli to znamená 21.10, tak to sedí, myslím.:-/

0/0
15.6.2006 11:19

katouš

Nevím,

proč je pan Dvořáček tak zaujatý vůči Gn´R, ale jejich úterní koncert byl naprosto úžasnej. Tolik jen pro ty, kteří by chtěli věřit jeho urážlivé recenzi.

0/0
15.6.2006 11:05

pinus

Re: Nevím,

No ja slysel uz nekolik nazoru lidi, kteri tam byli, a vetsina byla ponekud zklamana... a to to byli fakt fanousci GnR.

0/0
15.6.2006 11:47

katouš

Re: Re: Nevím,

tak proč se nepodíváš na ohlasy lidí pod jeho recenzí koncertu Gn´R?!

0/0
15.6.2006 11:54

ian69

Re: Re: Re: Nevím,

Sorry, dámo, ale přijdeš mi už jako blbka. Holt se někomu na koncertu taky nelíbilo a zrovna on psal recenzi. Že se vedle do něj pustilo pár "bláznů", kteří to nepřekousnou, nic neznamená. Lidi jsou různí a mají různé chutě. Někdo třeba nemá potřebu za svou ravdu tahle urputně bojovat.

0/0
15.6.2006 13:07

katouš

Re: Re: Re: Re: Nevím,

Vidíš, gentlemane, a ty mně zase přijdeš jako pěknej blb. Navážíš se tady do lidí a nevím proč tak urputně bojuješ za tu SVOU pravdu. Dvořáček se musí dobře bavit.

0/0
15.6.2006 13:34

ian69

Re: Re: Re: Re: Re: Nevím,

Za jakou pravdu? Obě grupy (GnR i RHCP) jsou mi u zádi, jen nechápu hysterii nejen z Tvé strany. Prostě se tam panu recenzentovi nelíbilo, Tobě ano. Co s tím naděláš? Nic, i když se tu budeš nádale chovat jako střeček. Měj se jinak hezky.

0/0
15.6.2006 16:27

gallinaza

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevím,

Mohu jedině jen s tebou souhlasit ;-)

0/0
16.6.2006 13:20

Murderous

narez

RHCP byli naprosto fantasticti. Ale ta "predkapela" to byla prisernost. Dva cernosi tam po sobe rvou a treti do toho pousti nejaky zvuky, fuuuuuuuuuuj (Y)

0/0
15.6.2006 10:52

Suicide Solution

No..

...já tam včera taky nebyl.. Třeba příště...

0/0
15.6.2006 10:45

_Ismail

blbe ozvuceni sazka areny

prinejmensim nahore se zvuk tristil a vubec nebylo rozumet - ale jinak moc hezky koncert!

0/0
15.6.2006 10:08







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.