Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Guns N´Roses se bijí s nudou a minulostí

Praha se přesvědčila, že Axl Rose žije a Guns N'Roses taky. Umečený zpěvák má pořád potíže s dochvilností a nově také s hlasem, ale přesto neztrácí charisma.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

cichon

Diky Idnes

za diskuze!!! Kompletne mi zmenili nazor na koncert GnR, nebyl jsem tam a po precteni recenze jsem z to byl rad:-/, ted po precteni diskuze toho lituju;-(!!!GNR!!!R^

0/0
19.6.2006 16:44

JetCat

Stupidní recenzent byl asi na Kelly Family...

Zdravím,

zpravidla do diskuzí nepíši, ale tento ubohý článek mi zvedl ze židle... Byl jsem i na koncertu původních GNR kdysi na Strahově (GNR, Soundgarden, Faith No More) a musím říci, že tento koncert v Sazka Aréně byl LEPŠÍ !!!! Lepší zvuk, Axl válel, kytaristé byli SKVĚLÍ , fakt super !!! První předkapela byla naprosto zoufalá, Sebastian Bach byl výbornej, skvělá příprava před New GNR. Sice i mně vadilo to dlouhé čekání, ale budiž, stane se a hlavně, to čekání stálo fakt zato.

Recenzent byl asi na jiném koncertě, já jsem viděl skvěle se bavící lidi, kteří s New GNR zpívali, tancovali, tleskali s rukama nad hlavou a prostě si to užívali.

Takže pane recenzente, běžte psát raději do Ohníčku nebo Rudého Práva, tam vám to budou třeba žrát. Rv

Jet

0/0
16.6.2006 20:20

markus760

Pan Dvořáček je

buď - zapřísáhlej odpůrce GNR nebo byl na úplně jiným koncertě.

0/0
16.6.2006 17:33

F..K

další recenze koncertu

Recenze na pražský koncert GNR je i na webu magazínu ROCKSHOCK. Link zde: http://www.irockshock.net/modules.php?name=News&file=article&sid=671&mode=&order=0&thold=0 

0/0
16.6.2006 12:38

zahorak

Koncertni udalost roku!

Koncert G N` R byl  vynikajici! R^R^R^

0/0
16.6.2006 0:34

WalkingDude

Marku, co takhle zmenit obor?

Pan Marek "Ja toho sycaka Axla stejne sejmu!!!" Dvoracek byl zjevne na zcela jinem predstaveni. Nezlobim se na nej. V kazdem stadu se najde najde cerna ovce. At zije nezaujatost, objektivita a..klapky na ocich (rozumej usich)... Rv

0/0
15.6.2006 19:17

dead_brouk

no ty wole...

proc proc proc zase nekdo fusuje do neceho, cemu vubec nerozumi, pane dvoracek? oznacit kytarova sola za nudna? prosim vas ktera? neuveritelna instrumentalni verze don't cry? krasna spoluprace v you are beatiful? nebo snad uzasna improvizace robina fincka? co kytarista to osobnost, svuj styl, svoje technika... nikdy bych neveril, ze gnr bez slashe a duffa a izzyho muzou byt tak dobri... a ta sola hraval slash taky, stejne tak matt... jste s nejvetsi pravdepodobnosti ignorant jako pan vlasak, ktery sveho casu kritizoval zakka wyldea za nudna sola (!) pri koncerte s ozzym... to, co predvedli kytaristi z new gnr, (nikdy bych neveril, ze tohle reknu) byla proste extaze...

0/0
15.6.2006 17:53

Filemon Trdlo

Re: no ty wole...

Přesně tak, sóla mezi jednotlivými bloky songů vždycky patřily ke koncertům GnR - opravdu nevím nad čím se autor článku pozastavuje. A Don´t Cry v podání Bumblefoota byla prostě neskutečná. Na druhou stranu, Robin mi z těch kytaristů připadal jednoznačně nejslabší obzvlášť při sólech.

Koncert jako celek jsem si hodně užil.

0/0
15.6.2006 20:45

N.A.

Nejlepsi koncert

Koncert byl naprosto uzasny!Axl je ve skvele forme,postavu ma na svuj vek peknou,zadny pandero,jak sem cetla v jinych recenzich,hlas ma uzasnej,jenom idiot muze urazet Axla za jeho vykon,pane Dvoracku,puste si zaznam z jakehokoliv koncertu pred 15 lety a uvidite,ze pokazde Axl sedi za pianem a hraje November Rain,jestli ste si nahodou nevsimnul!Kytaristi nemaji napodobovat Slashe,to nikdo nechce,jsou to New GN´R,takze predvadeji neco noveho a nekopiruji Slashe,ktery je ve svem oboru naprosta jednicka.Vsichni kritici,co pisou tyhle blbosti,at si vylizou , tady nikdo z techle chytrolinu,co si hrajou na to,ze rozumej muzice,nepochvali precizne odvedeny vykon,kazdyho musej potopit a pisou jen to hnusny.Ste ubohej pane Dvoracku,priste jdete treba na Tokio Hotel!! GUNS FOREVER!!!!!!

0/0
15.6.2006 16:07

celoush

uff

Dneska jsem si přečetl i recenzi v tištěné verzi Mf Dnes a jsem rád, že ne všichni z týmu "dnes" sdílejí názor pana Dvořáčka. Možná by nebylo od věci dát na idnes i tento článek, ať můžou čtenáři porovnat dva různé zážitky ze stejného koncertu.

0/0
15.6.2006 15:11

sivi

Re: uff

ten clanek byl i zde na netu o den drive, ale pozdeji odpoledne. Myslim, ze autorem byl Vlasak.

0/0
16.6.2006 12:28

redguy

Pseudorecenzia a pseudoredaktor

Neda mi nereagivat na tuto pseudorecenziu, ktora sa snazi zhodit tento jedinecny koncert.

Este na uvod - za prve, ano, vyrastal som na GNR, som fanusikom celym srdcom. Za druhe, viem mat objektivny nazor - napr. Axlov hlasovy prejav na (nedokoncenom) turne r.2002 bol miestami tragicky. Ale nazor pana redaktora vyzera ako vyliatie si zlosti na dlhe cakanie. Ak by pan redaktor nesiel na koncert z donutenia vedel by, ze u Axla je to proste bezne, ide na podium, az ked je pripraveny. Pripraveny vydat zo seba vsetko. A presne toto sa mu podarilo.

Stal som hned pod podiom a ani jedinu minutu som sa nenudil. Dokonca aj gitarove sola, o ktorych sa na inych forach pise ako o mozno zbytocne dlhych, som si uzil v ocakavani, ako sa predvedu nove tvare. Fantasticky. Nie su nahrada, su nastupnici a to je dobre. Gitarove solo na temu Don't Cry bolo doslova fantasticke. (Mimochodom, spytajme sa pana redaktora, ci aspon vie, preco Axl nespieva Don't Cry na celom turne...).

0/0
15.6.2006 14:39

Cubicula

Re: Pseudorecenzia a pseudoredaktor

tyjo to by me zajimalo proc nezpiva dont cry!! ale neco mi rika ze by se nerad rozplakal...je to tak? :)

0/0
15.6.2006 16:26

redguy

Re: Re: Pseudorecenzia a pseudoredaktor

Skladbu Don't Cry nahral Axl spolu so svojim priatelom Shannonom Hoonom, ktory nedavno zahynul, myslim, ze v tom boli drogy.

Axl ako uctu k nemu vyhlasil na tento song embargo.

0/0
16.6.2006 9:07

ultras_

Compare

GNR byli lepší než papričky .... show atd.... better ..... taky Axlovi řeči ohledně fotbalu a č..... s velkou hubou :D

0/0
15.6.2006 13:34

ultras_

GNR

Mno tak jak jsem se toho koncertu docela "bál" protože co jsem viděl fotky  a videa kde je Axl otylej, upocenej a zedejchanej, tak jsem koukal jaká to byla pecka!!! Jako tohle byl koncert na kterej se nezapomíná. Stál jsem kousek od pódia a Axl byl znamenitej: Pro ty co jinak mektaj že si Axl odpočíval....já jsem skákal,tleskal a mával rukama jak trotl a když se začalo zpívat tak jsem zjistil že nemůžu, protože poskakovat,pobíhat a vůbec konat pohyb je ve spojení se zpíváním strašně těžké , takže pane Dvořáčku zkuste si oběhnout blok , zazpívat "Skákal pes..." a budete mít jazyk až na vestě .....;-)

0/0
15.6.2006 13:33

katouš

Panu Dvořáčkovi

nestačilo, že házel špínu na skvělej koncert Gn´R , on si musel ještě rejpnout v závěru recenze na RedHoty!

0/0
15.6.2006 11:20

ian69

Re: Panu Dvořáčkovi

Lynč, to chce lynč, minimálně. A teď si vem, že ten novodobý Hitler Dvořáček měl vstupa zadarmmo a nemusel se rvát přes zástupy u vchodu pro blebs. A jak tak znám poměry v Aréně, dostal i poukaz na hamburger a 0,4 pivo. Přežiješ to? Kolik Ti je?

0/0
15.6.2006 13:10

gallinaza

Re: Re: Panu Dvořáčkovi

takže jen tak pro informaci ... novináři mají sice akreditaci a vstup zadarmo, ale musel projít vstupem tak jako každý jiný účastník koncertu ... bohužel nevím, jaké poměry v Aréně znáš, ale pivo a hambáče si musí koupit :))) a pokud se ti jedná o místa, kde se rozdává pití a vstupy jsou boční, tak tam se novináři nedostanou ...;-)

0/0
16.6.2006 12:58

ian69

Re: Re: Re: Panu Dvořáčkovi

2gallinaza: mluvím o vlastních zkušenostech, pravda, jako recenzent nebo tak jsem tam nebyl, vždycky něco jako taková ta m***a mediální, co má známé na správných místech. Ale je to už hodně dávno, do Sazky nechodím, nelíbí se mi tam.

0/0
16.6.2006 19:03

ian69

Re: Panu Dvořáčkovi

No koukám dolů, bude Ti už 30, tak nechápu, že máš toto zapotřebí.

0/0
15.6.2006 13:11

katouš

Re: Re: Panu Dvořáčkovi

to teda koukáš dóst blbě - něchtěl bys pro změnu jít opruzovat k jinýmu článku?

0/0
15.6.2006 13:38

ian69

Re: Re: Re: Panu Dvořáčkovi

Jsou to veřejná fóra, nevím, proč si neustále vyhrazuješ, co se má psát a co se nemá psát, kam ano a kde ne. Kdo má nárok něco psát a kdo nárok nemá? I tady ti přeji hezký den! :-)

0/0
15.6.2006 16:31

Muminek_Muminkowy

viděli jste kadibudku?

Mám originální dotaz - viděli jste někdo tu kadibudku (černou plátěnou), která stála po pravé straně těsně za pódiem a do které Axl každou volnou chvíli odbíhal? Postávaly u ní nějaké dvě starší báby, které šly vždycky s Axlem dovnitř. Zajímalo by mne, co se tam dělo. Ví to někdo? Že by nějaké zdravotní potíže? Na výkonu to v každém případě nebylo vidět - Guni byli prvotřídní!!!

0/0
15.6.2006 10:59

Jimi10

Re: viděli jste kadibudku?

Mozna sis vsim ze co tri songy sel prevlect hadry..tak to tam delal;-DR^

0/0
15.6.2006 12:38

Muminek_Muminkowy

Re: Re: viděli jste kadibudku?

Převlékal se jinde. Do budky běhal vážně častěji...

0/0
16.6.2006 14:39

Misz Uszatek

recenzent Dvořáček je normální trotl

Recenzent je trotl. Hluchý, slepý a slaboduchý dohromady. Recenze nemá reálný základ a p. Dvořáček asi odjel jako správná socka ve 23.00  sockou do pelechu, než by počkal na skvělý koncert nových Guns. Axlův vynikající výkon doplnili i ostatní muzikanti. Nikdo nekopíroval Slashe. Bylo to dobře. Právě v tom totiž tkví originalita nových Gunů. Tohle sice nejsou ti chlapíci, kteří dělali Use your Illusion, ale jsou to více než důstojní nástupci. A Axl je fenomén! Čekání bylo dlouhé, ale nikdo v hale nelitoval. Skákající a s rukama nad hlavou tleskající aréna se otřásala v základech. Myslím, že šlo o jeden z nejlepších klasických rockových koncertů, které jsme tady za poslední dobu měli šanci shlédnout. Avenged Sevenfold nijak nenadchli, oproti tomu Sebastian Bach byl výborným předkrmem před Guns N´ Roses (a to ani nepočítám jeho společné vytí na měsíc s Axlem v závěru - supr!). Axlovi patří poklona a recenzent Dvořáček by měl asi přestat chlastat - nedělá mu to evidentně dobře...

0/0
15.6.2006 10:38

katouš

Re: recenzent Dvořáček je normální trotl

Plně souhlasím. Včerejší koncert byl dokonce lepší než ten v 92 v Manchesteru, kterej jsem zažila. A že se bude na Axla čekat - to se dalo předpokládat. Jenom se mně zdálo, že lidi mohli skákat, pískat, prostě fandit víc. Spousta jich tam seděla jak v kině. Doufám, že na další Gn´R koncert nebudu muset čekat zase dlouhých 14 let!

0/0
15.6.2006 10:49

Ladykiller

GUNS N ROSES 2006

Je tady vubec nekdo,kdo zazil oba dva koncerty GNR v cesku? Myslim v 92' v puvodni sestave a byl na nich i ted???

Pac jeho nazor by me zajimal,jako srovnani,a ne tady ty zgryndy poloviny lidi R^R^

0/0
15.6.2006 10:00

celoush

Re: GUNS N ROSES 2006

Požadovaný názor máš o něco výše. ;-)

0/0
15.6.2006 10:58

ian69

no to zase koukám

Jaký je to tady souboj fanatických bláznivých fanoušků vs. reportér... Lidi, trochu nadhledu k cizím názorům. Místo útoků na subjektivní pohled (což report vždy musí být) se zamyslete nad tím, proč máte potřebu bránit něco, co už fakt zní trochu vyčpěle (i já mám ta alba dodnes doma). A není to o těch 15-20 letech odstupu, ale o tom že Gani zas tak dobří nebyli.

0/0
14.6.2006 22:16

Jimi10

Re: no to zase koukám

NN vubec to nejni boj fanatickych fandu :-) ja sem Gany nikdy moc neposlouchal a je fakt ze sem je nikdy neslyles v puvodni sestave ..myslim ze prave fanaticti fanousci museli byt zklamani protoze todle je uplne jina kapela ..ale tadle nova grupa byla vynikajici parta muzikantnich spicek a ktomu jeste si to uzivali lip nez spusta lidi co sedeli kolem jak v kine a brumlali ze jako bez Slashe uz to nejni ono...PRO Me to byla neuveritelne sehrana banda samanu kterym tady nekdo ..protoze musel trochu cekat a jeste kytaristi presne nekopirovali Slashe(coz si myslim ze by dokazali ..ve trech urcite:) ale sqvele bylo ze se ani nepokouseliR^) tak takovej panacek tady napise recenzi jak na nejake spratky ...a to se mi opravdu nezda..

0/0
14.6.2006 22:27

celoush

Re: no to zase koukám

Pokud by ten cizí názor byl nějaký přizdisráč v komentářích pak na

to prdím, ale pokud jde o názora recenzenta, pak mi nedalo než

nereagovat. Mám prostě dojem, že autor měl buď ten článek napsaný

dopředu a nebo ho tak naštvalo, že musel dlouho čekat, že se rozhodl za

každou cenu podařenej koncert shodit. Fakt se mi nezdálo, že by se lidi kolem mě nebavili nebo se dokonce nudili (pistole místo růže).

0/0
14.6.2006 23:21

ToddBertuzzi

Re: Re: no to zase koukám

že tys zastydl v 90. letech , tak to ještě není povonost pro recenzenta ... :-P

0/0
15.6.2006 5:52

ToddBertuzzi

Re: Re: Re: no to zase koukám

povinost

0/0
15.6.2006 5:52

Cubicula

Re: Re: Re: no to zase koukám

No tak kecy o zastydnuti jsou fakt ubohost, protoze v hudbe zadnou roli nehrajou. Prudis do nekoho ze posloucha Mozarta?

Gani ne jen ze byli dobri od zacatku (slash skvely kytarista, axl skvely textar a vsichni skveli soumeni) ale tenhle koncert bylo neco uzasneho

0/0
15.6.2006 6:15

ian69

Re: Re: Re: Re: no to zase koukám

2Cubicula: Schválně jsem tam psal, že pro mě nehraje roli, jestli ty dsky jsou staré 15-20 let. Třeba u tehdejších Alb Depeche Mode nebo U2 dnes ten pocit, že je to jakési divné nemám. Prostě GnR mi tak dobří a nadčasoví nepřijdou a že jsem je měl v té době mnohem raději. Jo, byla to skvělá parta, ale pro dobu kolem roku 1990 ne 2006. Toť můj názor.

0/0
15.6.2006 7:48

celoush

Re: Re: Re: no to zase koukám

Ale prdlačky zastydl :-)

I když přiznávám, že Tokio Hotel teda nějak moc zrovna nemusím ;-)

0/0
15.6.2006 15:12

kraxna

Re: Re: Re: Re: no to zase koukám

...co je to za tragikomici?8-o

0/0
15.6.2006 20:28

Jimi10

Jo jeste

Jo jeste sem si ted vzpomel na ten Mikrofon co Axel neopatrne upustil do pubika(nechtel bych ho dostat koupit do hlavy) ale byla to brutus tecka za Paradice city R^R^ no zase se musim smat ..prej bez duse ;-D;-D

0/0
14.6.2006 20:57

Jimi10

Todle pan Redaktor netrefil

Tak nevim ..byl sem kouske pod podiem stal sem 7 hodin na nohach v precpane Sazce cekal do jedenacti nez se kluci rozhoupou ale..KUA jeden z nejlepsich koncertu v cechach..prej 5 hvezdicek;-D fsichni kolem si to uzivali a nejvic ti kluci na jevisti.prej bez duse;-D no lol ..mam pocit ze sem byl na nejakem jinem koncerte nez je tady popsany...nebo..proste pan recenzent spechal aby byl vpostylce a rozezlilo ho ze delal prescas. Jinak GnFuc.kingRozes RULEZ a Sebatien Bach s vynikajicim bubenikem(jenom za predkapuly bych dal8hvezd)udelali naslapanej koncertikR^

0/0
14.6.2006 20:54

Amikriss

GNR zpet...

Slysim hodne reci na ty sola, pro me to byla podstatná cast vystoupeni a ani minutu jsem se nenudila. Ze stary sestavy byl muj oblibenec Slash a opravdu je nenahraditelnej ale tady bylo videt, ze se ho ani nikdo nahradit nesnazil. Jinak myslim ze jejich hudba nestarne, oni sice jo ale na koncerte bylo videt ze Axl ma mnohem lepsi hlas nez pred temi 15 lety. Zda se mi ze recenzori chteji byt nekdy az tak objektivni, ze rovnou vse hodnoti zaporne Rv protoze by asi meli...nebo co ja vim :-P

0/0
14.6.2006 20:25

ToddBertuzzi

Re: GNR zpet...

Jejich hudba byla uječenej glamrock před 15 lety .............. a je i teď Rv

0/0
14.6.2006 20:30

celoush

Re: Re: GNR zpet...

Slyšel si je vůbec nebo si zase seděl na prdeli u komplu a otravoval na idnes?

0/0
14.6.2006 23:07

Ronnie_W

Tady se nemá cenu rozčilovat

Podobně si pamatuju, jak tady děsně strhali konzert nových Queen, apod. Když si vzpomenu, že o článek vedle se autor /nebo jeho kolega/ může zbláznit nad Madonnou, tak je mi vážně šoufl(Y) 

0/0
14.6.2006 19:04

all_the_way

Virtualni koncerty hudebnich "redaktoru" MF Dnes

Uz po nekolikate mam po navstiveni koncertu a nasledovnem precteni recenze na iDnes pocit, ze recenzent a ja jsme shledli dve ruzna predstaveni. Nekolikrat byl tim zminenym "odbornikem" pan Vlcek, tentokrat osli usi patri panu Dvorackovi. Je pravdou, ze na sebe Gani nechali cekat a to neprijemne dlouho, ale odmenili se SHOW trvajici 2.5 hodiny. Mirna vytka patri kytarovym exhibicim, ale jinak vykon a nasazeni stoprocentni. Axl byl sziravy, hlasove to podal s gracii az necekanou a i namezdni kapela slapala velmi dobre. Sola jista, zvuk vyborny, nic nebylo utopeny, nic neprebijelo ostatni. 9/10, pokud mate zajem profesionalni o poctivou recenzi, doporucuji tento odkaz: http://aktualne.centrum.cz/kultura/hudba/clanek.phtml?id=176437 . Dvoracek lze jak Paroubek (Y)

0/0
14.6.2006 17:30

zwadley

Re: Virtualni koncerty hudebnich "redaktoru" MF Dnes

To máte těžký, když na IDnes nechají psát chlapíka bez sluchu a vzdělání, s vkusem veverky hryzalky, která ví, co právě letí ve vesnickým kině..

0/0
15.6.2006 7:50

r.a.g

koncert

Vážený autore tohoto článku. Nechoďte na koncerty nebo kulturní akce, o kterých dopředu víte, že Vás nebudou bavit. Snažíte se srovnávat nesrovnatelné a nazvat včerejší výborný koncert nudou, je drzost. Jsem zvědavý co napíšete po dnešním výkonu Red Hotů, ale jestli tam půjdete otrávený, tak radši zůstaňte u bandasky.

0/0
14.6.2006 16:17

celoush

no nevím

Ten koncert se mi moc líbil a užil jsem si ho. Já bych dal hodnocení tak 8/10

Patnáct let stará hudba? Já myslím, že hudba G´n´R nestárne, takže autor je out jako Pokémoni.

0/0
14.6.2006 15:21

da_Mikesh

Re: no nevím

R^

0/0
14.6.2006 16:44







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.