Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Michaela Foreta vám bude líto

Ze záplavy obskurností, kterými obě SuperStar zásobují tuzemský trh, je deska Michaela Foreta jednou z nejhorších.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

iica

Hmmm

Hmmm, Forata nějak zvlášť nemusím, ale když slyším ty ukázky myslím že ta recenze přecejnom trochu přehání. Myslím že jsou i mnohem horší hudbení výtvory ;-)

0/0
12.5.2006 19:35

gagaryn

***

moc pěkný (slyšel jsem tedy jen dvě ukázky o hranostajovi a vo hvjezdách) a už se mi usadily v hlavě a neustále si tu chytlavou melodiji pobrukuju. Michael Foret je takový český Michael Jacskson a myslím, že tato deska nezapadne do pracích prášků, ale vyšvihne se na piedestal vedle takových hitmakerů jako je Helena Vondráčková, Markéta Muchová, Standa Procházka ml.V

Chce to ale tvrdou a soustavnou práci v šoubyznisu a neusnout na vavřínech.

...snům jak se zdááá, se o hvězdáách nezdááá....R^

0/0
11.5.2006 11:57

Catt

Re: ***

Pokud to nebyla ironie, tak by sis měl vzít prášek a zajít na skotské střiky.

0/0
11.5.2006 17:01

Lukasino

JSOU I HORŠÍ SRA..ČKY...

Když jsem si poslechl ty ukázky tak a přečetl jsem si ten článek tak se domnívám,že ubohé není jenom to album ale i ten článek.Když si vzpomenu co za sra..čky frčelo třeba v 80-90letech a jaký to jsou do dneška hity a v tzv HIT rádií nám to do dneška stále dokola cpou... Od Superstars uz vyslo dost silenosti ale prekvapuje mne ze snad ty nejhorsi se prosazuji nejlip.. dle meho nazoru se mezi alba ktere maji alespoň něco dosebe od Superstars patří debutové album od Langerové a Balogové-nemá sice takovou kvalitu v muzice a zpracování ale zpěvem trumfne Langerovou naprosto s přehledem. Od kluků jsem čekal daleko víc, bylo jenom pár záchvěvů na které si za rok nikdo ani nevzpomene.

0/0
10.5.2006 23:46

Vítěžslav Jandák Mgr.

Nedělejte krky!!!

Stejně to cd všichni máte a jenom se nechcete před ostatníma shodit...:-P Jinak Míša Prejtů je sladký "piškótek" VV ...... I když je fu*kt že takové klasy jako Majkl Dejvid či "Hurikán" Jalibor Danda mu hooooodně šlapou na paty...at žijou ty nowé rychlokvašky ze Železníkovy stanice, vivat!!!!!! R^;-O

0/0
10.5.2006 22:52

Páťa Tlučhoř

***

proč tomu nešťastnému mladíkovi pan soukup nezaplatil logopeda8-o

0/0
10.5.2006 22:21

PetrPavelHavel

Nemí mi ho líto

Ty dvě předposlední písničky jsou celkem OK, Foret má pěkný hlas. Jinak ovšem album je tuctové a nevýrazné. Ono vytvořit něco zcela nového je už téměř nemožné. Vždycky někoho vykradete. Na osm tonů, které jsou v oktávě se donekonečna vymýšlet nedá. Vše, co v hudbě mohlo být vymyšleno už vymyšleno bylo. A tak každý vykrádá své vlastní minulé hudební nápady nebo nápady někoho jiného. Podobně je tomu s albem Foreta.

0/0
10.5.2006 21:32

Catt

Re: Nemí mi ho líto

Aha, takže dle této logiky už nemá cenu nic kupovat. Vše už bylo, tak k čemu nové věci. Se divím, že ještě někdo skládá hudbu, to jsou ale břídilové ;-D Foret je tragéd a to je celý.

0/0
10.5.2006 21:36

PetrPavelHavel

Re: Re: Nemí mi ho líto

Pokud byste studoval hudbu, zjistil byste, že hudební vývoj v pop písni vyvrcholil v 70-tých a 80-tých letech a od té doby se točí v kruhu. Důkazem jsou i cover verze starých písní. Nakonec na to přišli i Těžkej Pokondr, kteří se ani neobtěžují něco nového vymýšlet. a jsou dlouhodobě nejprodávanější kapelou u nás. Jediné, co se změnilo, je, že to je víc tuctuc a má to výraznější bicí a posílené basy. Jinak to je variace na totéž téma.

0/0
10.5.2006 21:44

Adam Pollo

Re: Re: Re: Nemí mi ho líto

A kam byste z tohoto úhlu pohledu zařadil např. Natashu Bedingfield ? Pop se může mísit s dalšími žánry a je pořád co nového vymýšlet. A kam zařadíte Sophii Zelmani ? I tam jsou popové prvky, přece.

0/0
10.5.2006 21:55

PetrPavelHavel

Re: Re: Re: Re: Nemí mi ho líto

Ale já se tu nebavím o mísení žánrů. Jakákoli hudba je složena z melodie, harmonie, rytmu. V melodii bylo složeno vše, co mohlo být - máme jen sedm tonů a pět půltonů. V harmonii máte omezený počet akordů vycházejících z toniny - tam už "novinky" vytvoříte leda za cenu, že sklouznete do disharmonie. Jediné, v čem se dá ladit a měnit jsou jemné nuance v rytmu. To se Vám pak možná zdá, že se jedná o něco nového.

0/0
11.5.2006 14:46

Catt

Re: Re: Re: Re: Re: Nemí mi ho líto

Takže vlastně nic neposloucháš. A kdyby platila ta tvá rovnice, tak se hudební vývoj zastavil na začátku minulého století. V počítačích je to ježtě těžší, jsou jen jedničky a nuly, to už vlastně vše bylo vymyšleno ;-)

0/0
11.5.2006 17:04

PetrPavelHavel

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nemí mi ho líto

To nevadí, že hudbě neruzumíš, já to tu psal pro ty, co dělají do muziky, ti vědí dobře o čem jsem psal. Tobě bych to taky dovedl vysvětlit, ale ne v limitu pár řádek, museli bychom na to mít aspoň několik hodin strávených např. u kláves. Žij blaze.

0/0
12.5.2006 16:11

Catt

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nemí mi ho líto

To víš, jsem jen hlupák co hudbu poslouchá a nehledá tam chyby a nezkoumá ji jak je zvládnutá technicky. Rozděluji ji na ru která se mi líbí a na tu která ne. Jestli se zabýváš jen hledáním blbostí, tak tě upřímně lituji. A Foret je neskutečná sračka a tím, že se ti líbí bylo řečeno myslím o tvém hudebním sluchu vše. Užij si své Helenky a Karlíčky, já si zůstanu jinde.

0/0
13.5.2006 9:51

PetrPavelHavel

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nemí mi ho líto

Nechápu, proč reaguješ jako uražená pubina. Já tu psal o technických záležitostech a ty se vztekáš jako by šlo o život. Copak ti někdo brání poslouchat tvoji hudbu? Copak jsem se někde zmínil, že poslouchám Helenky a Karlíčky? Proč si uměle vyrábíš obraz nepřítele? Podobně jako ty si album Foreta nekoupím, ale nazývat jiného člověka slovem sračka mi připadá pod úroveň. Takže ještě jednou: Bavíme se tu o hudbě a není to otázka života a smrti. Pokud budeš mít opravdový zájem o pochopení této problematiky, můžeme se setkat i osobně. Mnoho let jsem se živil hraním, takže ode mě určitě neodejdeš bez nových informací. Rád ti pomůžu.

0/0
13.5.2006 23:15

ian69

Re: Re: Re: Nemí mi ho líto

2PetrPavelHavel: Cože? "Hudební vývoj v pop písni vyvrcholil v 70-tých a 80-tých letech..."

0/0
10.5.2006 23:53

mimostojící

Ze by..

..Michal Foret prekonal Standu Dolinka v rychlosti jak se dostat do 29ti korunoveho vyprodeje? :-D Standovi to trvalo 87 dni od "uvedeni na trh" ;-)

0/0
10.5.2006 20:04

Kapitan_John_H_Miller

Re: Ze by..

Já STANDU 001viděl za 10 korun...

0/0
11.5.2006 11:32

ian69

k Soukupovi

Nikdy jsem nechápal, proč mu někdo někdy dal nějaké album k produkci, ten člověk byl out před 15 lety, natož dnes.

0/0
10.5.2006 18:52

ian69

jedna z nejhorších?

A která je ta lepší mezi všemi těmi Langerovými, Vaňkovými, Safky či jak se ti z té novácé party jmenují?

0/0
10.5.2006 18:50

space-lemon

Re: jedna z nejhorších?

Proč? Chceš si snad ňákou koupit? ...

btw. každý rozumný člověk přece ví, že jediný skutečný objev SuperStar je Magdalena Šalamounová!!!  Ha!

0/0
10.5.2006 20:54

Adam Pollo

Re: Re: jedna z nejhorších?

ty woe, lemonku ( známe se, ale nechci na idnes používat nick ze SS, dojde Ti to i tak, pokud koukneš okolo ), to je doost dobrý !!

0/0
10.5.2006 22:04

space-lemon

Re: Re: Re: jedna z nejhorších?

Chvilku mi to trvalo, i když tip jsem měl od začátku, ale úplně mi to došlo, až když jsem si uvědomil, o kom ten článek vlastně je... :-)

btw. Pochyboval snad o ní někdy někdo?! 8-o

0/0
10.5.2006 23:18

Adam Pollo

Re: Re: Re: Re: jedna z nejhorších?

Já ne-e. Nicméně J.K. je lepší ( věc vkusu, ale ... ). Mám vzorek na stránkách, sosni si to a posuď sám....

0/0
10.5.2006 23:41

MekGajvr

Re: jedna z nejhorších?

Langerovou bych zrovna do tohoto pytle neházel...

0/0
10.5.2006 21:21

PetrPavelHavel

Re: Re: jedna z nejhorších?

Jo, křídla motýlí jsou opravdová hudební symfonie, že? :-D Není nad kolovrátek o třech akordech.......

0/0
10.5.2006 21:34

Adam Pollo

Re: jedna z nejhorších?

překvapivě (pro někoho) zajímavé je CD Janika Janiky Kolářové. Ne vše je na 100% povedené ( kde ano, i mimo SS ), ale je tam IMHO pár hoodně kvalitních věcí ( "Losing You" je moje oblíbená, ale srovnejte třeba i "Doby ledový" s Vaňkovou ... to je o třídu jinde ). Bohužel, do médií nepronikly...

0/0
10.5.2006 21:51

Kapitan_John_H_Miller

!!!

Tohle jinak dopadnout nemohlo... ;-D

Doporučuji CD používat maximálně jako tácek pod pivo!

0/0
10.5.2006 18:10

jajaja00

Soukup se definitivně zbláznil.....

.... a takový to byl kontrabasista.

0/0
10.5.2006 17:48

skakalpespresoves

Re: Soukup se definitivně zbláznil.....

prachy-prachy-prachy nečekají, jen po nich sáhneš a už tě mají......

Ale že to byly časy, co?

0/0
10.5.2006 19:56

jajaja00

Re: Re: Soukup se definitivně zbláznil.....

jo

0/0
10.5.2006 20:09

Soccer

Expert

je to holt expert, urcite to ted bude na P2P sitich ci DC++ nestahovanejsi soubor.

0/0
10.5.2006 16:15

Kvestural Romtok

HUMUS

Fakt, tohle jenom za trest! ;-€(Y)

0/0
10.5.2006 16:04







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.