Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Z Havlové je naprosto skvělá hospodyně

Bývalá první dáma Dagmar Havlová je po letech zpět na jevišti. Její návrat na Vinohrady ve hře Chvíle pravdy je opravdu špičkový.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

idneol

Docela
mě mrzí, že jsem nezkusil napsat předem, jak asi bude vypadat recenze na roli DH. Nebylo to tak těžký uhodnout. Je totiž úplně jedno, jak hrála a co hrála. Pro určitou sortu intelektuálů je to daný předem. Jsem zvědavej, jestli se nějakej kritik vzbouří. A Cena Thalie je už taky jistá.
0/0
13.3.2006 15:53

eQuido

Re: Docela
A viděl's to ? Asi ne. Já ano a ta recenze má naprostou pravdu. Aneb... Docela mě mrzí, že jsem nezkusil napsat předem, jak asi bude vypadat reakce na recenzi na roli DH. Nebylo to tak těžký uhodnout. Je totiž úplně jedno, jak hrála a co hrála. Pro určitou sortu intelektuálů je to daný předem - jak se jedná o DH, tak vidí rudě.
0/0
13.3.2006 16:32

P.G.K.

Re: Re: Docela
tak se ukaž idneole. Nějak ti došla řeč ...
0/0
13.3.2006 17:48

idneol

Re: Re: Re: Docela
Voliči 4koalice by se měli napřed omluvit, než se s někým dají do řeči. A já nemám čas tady trčet a čekat jestli se nějakýmu takovýmu ubožákovi uráčí mně za 6 hodin odpovědět.
0/0
14.3.2006 11:01

eQuido

Re: Re: Re: Re: Docela
1) Pod polem pro text příspěvku máš check-box "Zasílat emailem přímé reakce na Váš příspěvek" - čekat nemusíš. 2) moje reakce: 15:53 -> 16:32 = 0:39 Tvoje reakce na P.G.K.: 17:48 -> 11:01 = 17:13 :-) 3) Dle Tvé "věcné" reakce bych řekl, že ubožák jsi Ty.
0/0
14.3.2006 18:13

idneol

Re: Re: Re: Re: Re: Docela
O tom políčku vím, ale používám ho jen, když CHCI vědět, co mi kdo odpověděl. A jak je to s tou 4koalicí? (teď jsem to zaškrtl)
0/0
20.3.2006 10:04

veeger_x

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Docela
Říkat ubožák člověku, který - a navíc velmi rozumně - vysloví jenom svůj názor, hanit představení, které jsem buď neviděl nebo nedokážu ani napsat proč je tak špatné... Fakt, dobrý... Z tvého pohledu do zrcadla mám pocit, že jsi vážně přesvědčený demokrat...
0/0
22.3.2006 18:53

idneol

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Docela
Za ubožáka se omlouvám, měl jsem říct posměváček. Pokud by někdo z vás četl můj úvodní příspěvek této nesmyslné diskuse, zjistil by, že o výkonu paní Havlové v něm není ani slovo. Pokud mi nevěříte, že jsem takovou recenzi očekával už od chvíle, kdy jsem slyšel, že paní Havlová bude opět stát na jevišti, proč vůbec reagujete? A pokud mi to věříte a chcete se o tom bavit, proč to nějak nevysvětlíte? K otázce, zda může člověk hodnotit něco, co nepoznal na vlastní kůži (např. neviděl představení), snad připustíte, že jistá představa se utvořit dá i bez toho. Můžu vzít v úvahu herecké možnosti protagonistky, devítiletou pauzu v profesionální činnosti, typ představení, stav českého divadla apod. V tomto případě jsou dokonce i fotografie z představení velmi výmluvné. Ale přesto opakuji, o výkonu té dámy jsem nehovořil. 
0/0
23.3.2006 14:09

Usmolená štětina

Re: Docela
Hru jsem neviděl, ale pozorně jsem si přečetl recenze v denním tisku. Zatímco v Právu chválili nadprůměrné herecké výkony, v Lidovkách strhali předlohu jako velice slabou a herce pochválili, že z toho vytěžili maximum. Nejservilnější k celému představení byla MF Dnes...Sumasumárum: kdyby v tom nehrála výčepní "Vlasta" asi by ani pes neštěkl
0/0
20.3.2006 9:46

idneol

Re: Re: Docela
No o to mi od začátku šlo, ovšem narazil jsem na odborníky, kteří kážou vyšší pravdu. Až mě to podivilo, co taková neviňoučká poznámka dokáže vyvolat.
0/0
20.3.2006 10:02







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.