Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Co uvařit, jak péct a čím to zapít

  11:13aktualizováno  11:13
Jídlo a pití - věčné téma knižní produkce. Zvláště před koncem roku, kdy tradičně nastává sváteční hodokvas. Které publikace mohou předvánoční shon zpříjemnit?

Whisky - Whisky (obálka knihy) | foto: Ikar

Michael Jackson: WHISKY
WhiskyJedinečný průvodce světem možná globálně asi nejoblíbenějšího "tvrdého alkoholu" provází čtenáře v bohatě ilustrovaných kapitolách těmi nejzákladnějšími oblastmi výroby whisky - tedy Skotskem, Irskem a Spojenými státy, přidává mnoho zajímavostí o její výrobě v Japonsku a dalších více či méně exotických krajích (včetně České republiky). Pro milovníka whisky má líčení Jacksona (který skutečně nemá nic společného se stejnojmenným zpěvákem) a jeho spolupracovníků až poetickou příchuť, to když autor popisuje prostředí malých venkovských palíren a v degustační rubrice líčí roztodivné odstíny desítek chutí ušlechtilého nápoje.
Vydal: Universum. Kategorie: Encyklopedie

Jaroslav Vašák: 3333 RECEPTŮ OD A DO Z
3333 receptů od A do ZAbecedně řazená kuchařka zkušeného gastronoma a autora uvádí recepty české i mezinárodní kuchyně v různých kategoriích časové náročnosti. Vodítkem pro orientaci v knize je několik rejstříků, rozdělujících recepty podle hlavní suroviny, podle druhu chodů a podle speciálních kategorií (recepty vánoční, vegetariánské, zabijačkové apod.). Předpisy jsou prokládány radami a tipy, jak zpracovávat které suroviny, používat kuchařské náčiní, jak jíst méně obvyklá jídla a jak je servírovat.
Vydal: Ikar. Kategorie: Kuchařky

Rose Levyová Beranbaumová: BIBLE DOMÁCÍHO PEČENÍ
Bible domácího pečeníDomácí výroba chleba a pečiva se i u nás stále patrněji vrací do módy a tato obsáhlá "bible" jí vychází vstříc. Uvádí řadu receptů na více i méně tradiční druhy chleba, drobného pečiva, bílého pečiva či briošek. Nechybějí samozřejmě ani rady, jak připravit chuťově rozličné náplně a polevy. Kniha je zpracována detailně a téměř "vědecky", neztrácí však sdělnost a lze jí snadno porozumět.
Vydal: Ikar. Kategorie: Kuchařky

Luděk Procházka: ČARUJEME SE ZELENINOU 2
Čarujeme se zeleninou 2Velmi svérázná "kuchařka" seznamuje se způsoby vytváření ozdob z různých druhů zeleniny. Názorně fotograficky ilustovaný úvod seznamuje s "výtvarnými technikami" zdobení zeleniny, následující kapitoly probírají možnosti, které ke zdobení dávají její druhy. Zájemce si tak za pomoci příručky a patřičných nožů a dlátek může například vyrobit zubaté chilli papriky, kytici z ředkviček, kalu z bílé ředkve, leknín z kedlubny či fontánu z melounu.
Vydal: Ikar. Kategorie: Příručky

Poradíme Vám jaký vybrat dárek... vanoce.idnes.cz

Autoři:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Český spisovatel a humorista Miloslav Švandrlík
Autor Černých baronů Švandrlík prorokoval, kdy odejde. A trefil se

Vojín Kefalín a major Terazky, žáci Kopyto a Mňouk či příběhy pravěkých sourozenců Seka a Zuly baví celé generace. Jejich autor se narodil před 85 lety, jak...  celý článek

Katja Kettu
RECENZE: Uštípli jí jazyk. Šokující Můra líčí příběh ve stínu gulagu

Finská prozaička Katja Kettu má smysl pro nesmyslné lásky. V Porodní bábě, z níž se stal světový bestseller, líčí vztah mezi Finkou a německým důstojníkem, v...  celý článek

Kunal Nayyar na Emmy Awards (Los Angeles, 22. září 2013)
Manželka si myslela, že Teorie velkého třesku je porno, líčí herec

Kunal Nayyar patří mezi nejlépe placené televizní herce světa. Už deset let září v oblíbeném sitcomu o partě kalifornských podivínů Teorie velkého třesku jako...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.